Svet

Region

Kinezi prodaju za 200 dolara repliku venčanice Kejt Midelton

Kada je Kejt Midelton u petak izašla iz automobila i krenula prema katedrali i celom svetu pokazala svoju raskošnu venčanicu koju je dizajnirala Sara Burton iz modne kuće Aleksandra Mek Kvina, krojači u celom svetu očima su upijali svaki detalj sa snimka kako bi na brzinu počeli da prave replike na venčanicu. U takmičenju je navodno pobedila britanska krojačica Lusi Konirova, koja je repliku uspela da sašije za pet sati.

Kinezi prodaju za 200 dolara repliku venčanice Kejt Midelton



Britanska dizajnerka venčanica Anete Kari, koja godišnje izbaci po dve kolekcije, ali je poželela da napravi i svoju verziju slavne haljine, u istom je uspela za šest sati.

"Većina kopija doći će iz Kine pa sam želela da napravim britansku verziju". Njena replika je danas na humanitarnu aukciju.

Najtraženiju venčanicu na svetu kopirali su i Kinezi, koji je prodaju za samo 200 američkih dolara po komadu. Replike su u prodaji bile već od subote ujutro, a prva Kineskinja, kako prenosi China Daily, koja se udala u replici venčane haljine Kejt Midleton je Zhao Tingting, koja je izrekla sudbonosno "da" 36 sati nakon britanskog princa i njegove odabranice. Mladoženja Wang Jiawang na venčanju je nosio kopiju crvene uniforme princa Vilijama.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>