Region

Svet

Aleksandra Kovač završila pesmu za Evroviziju

Jedan od kompozitora za domaću pesmu koja će nas predstavljati na pesmi Evrovizije u Nemačkoj, Aleksandra Kovač, kaže da je iskomponovala snažnu i emotivnu baladu, jer smatra da Srbija ove godine treba da se predstavi sa nekom laganijom pesmom.

Aleksandra Kovač završila pesmu za Evroviziju



Aleksandra je pesmu komponovala na tekst svoje pokojne majke Spomenke, a produkciju je uradio njen muzički i životni partner Roman Goršek.

"Kada sam razmišljala s kakvom pesmom moja zemlja ove godine treba da se predstavi Evropi, odlučila sam da to bude balada, puna strasti i emocija" - izjavila je Aleksandra Kovač.

"Smatrala sam da Evropi treba ponuditi ono što joj možda nedostaje, a što mi kao narod imamo na pretek – srce i dušu. Na tekstove svoje majke Spomenke, komponovala sam najveći broj balada. Nadam se da će se dopasti ljudima i da će je rado slušati i posle ovog takmičenja. Izabrala sam ženskog izvođača, Roman i ja smo prezadovoljni kako pesma zvuči i jedva čekamo da je čuje cela Srbija".

Aleksandra Kovač je rekla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je dobila priliku da bude deo ove muzičke manifestacije.

"Ovo takmičenje je i dalje najvažnije evropsko kulturno dešavanje. Drago mi je što “Eurosong” poslednjih godina vraća sjaj i kvalitet koje je imao sedamdesetih i osamdesetih godina. Dobra pesma i vrhunska interpretacija su i dalje na ceni, a ne cirkus na bini i glupiranje. Smatram da Srbija ove godine na “Eurosong” treba da pošalje dobrog i iskusnog pevača, koji će moći da izađe pred milionsko gledalište i otpeva pesmu najbolje što može, i samim tim predstavi Srbiju kao zemlju kvalitetne pop muzike i dobrih ljudi. Kada smo slali vrhunske pevače, kakvi su Željko Joksimović i Marija Šerifović, dobro smo prolazili" – rekla je Aleksandra.

Viber

Izvor: Svet Plus


>