Region

Svet

Evrovizija 2024: Počelo prvo polufinale! Evo kako možete da glasate za svog favorita (FOTO)

Evrovizija 2024, počela je večeras, 7. maja. U prvoj polufinalnoj večeri čućemo pesme iz 15 zemalja, a deset najboljih prema mišljenju publike plasiraće se u finale koje je na programu 11. maja.

Evrovizija 2024: Počelo prvo polufinale! Evo kako možete da glasate za svog favorita (FOTO) Foto: Printscreen/RTS



U prvoj polufinalnoj večeri "Evrovizije 2024", pored Srbije i Teya Dore koja će sa pesmom "Ramonda" nastupiti pod rednim brojem dva, takmiče se zemlje: Ukrajine, Hrvatske, Australija, Poljske, Kipra, Irske, Litvanije, Slovenije, Islanda, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Portugalije i Luksemburga. 

Kako se glasa?

Prošle godine je uvedeno pravilo da u polufinalnim večerima, isključivo glasa publika, a deset zemalja sa najvećim brojem glasova obezbediće prolazak direktno u finale Evrovizije 2024. 

Iz zemalja: Ukrajne, Australije, Poljske, Azerbejdžana, Litvanije, Moldavije, Hrvatske, Kipre, Islanda, Nemačke, Irske, Slovenije, FInske, Švedske, Portugala, Ujedinjenog Kraljevstva i Luksembura, možete glasati za Teya Doru SMS-om, porukom, tako što ćete ukucati broj dva i poslati na broj zemlje iz koje glasate. 


Foto: Instagram printscreen/eurovisionserbia

Stanovnici zemalja koji ne učestvuju na Evroviziji, moći će da glasaju preko sajta  esc.vote – 02.

Voditelji večerašnjeg programa su glumice Malin Akerman i Petra Mede.

Početak prve polufinalne večeri, obeležile su slike učesnika prve polufinalene večeri, a potom se uz spektakularan početak na bini pojavila predstavnica Kipra, Eleni Fureira, koja je otpevala pesmu "Fuego". 


Foto: Printscreen RTS

Potom se na bini pojavili Erik Sade sa pesmom "Popular" i na kraju Chanel sa numerom "SloMo".


Foto: Printscreen RTS

Iz Srbije možete glasati, tako što ukucate redni broj pesme koja vam se dopada i pošaljete na 1557. Sa jednog telefona možete poslati 20 poruka. Za Srbiju iz naše zemlje ne možete glasati.

Slične vesti: ​Evrovizija 2024: Iznenađenje za Teya Doru! Doputovala u Malme da joj pruži podršku (FOTO)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>