Ostalo

Sme�no

Savršena čokoladna glazura za tortu! Čvrsta, glatka, ne lepi se za nož! (RECEPT)

Savršena čokoladna glazura za tortu! Čvrsta, glatka, ne lepi se za nož! Rudolf kaže da je najvažnije strpljenje, ali i dobar recept koji je sada pred vama. 

Savršena čokoladna glazura za tortu! Čvrsta, glatka, ne lepi se za nož! (RECEPT) Svet Plus




Poznatog holandskog poslastičara Rudolfa van Vina domaća publika upoznala je kroz autorske emisije na kanalu 24 Kitchen – "Easy meals" koja za temu ima jela lake i brze pripreme i "Rudolph’s Bakery" (Rudolfova pekara) u kojoj gledaoce upoznaje sa najukusnijim receptima za slana i slatka peciva.

Ovom četrdesetpetogodišnjem kuvaru prepoznatljive bele kose i širokog osmeha koji je pre pet godina boravio u srpskoj prestonici, omiljeni slatkiš je beze torta sa šumskim voćem, a usavršio je recepte za brzu pripremu testa.

Potrebno:

- 250 g omekšalog putera,

- 300 g šećera u prahu,

- 200 g crne čokolade (istopljene),

- 2 kašike kako praha,

- 100 g crème fraiche (tečne slatke pavlake)


 

Domaći sir sa tucanom ljutom paprikom i začinima! (RECEPT)






Priprema: 


Pomešati omekšali puter sa šećerom i mutiti električnim mikserom (ne ručno), dok se u potpunosti ne sjedine i smesa postane glatka. Umešati kakao prah i još mutiti. Smanjiti brzinu na najslabiju, pa umešati otopljenu čokoladu i, na kraju, crème fraiche. Mutiti sve dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju nakratko staviti u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastaviti s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>