Ostalo

Sme�no

Iskrena priča o prijateljstvu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Prijateljstvo je jedna od posebnih veza, ispunjena smehom, suzama, podrškom i razumevanjem, a pojedine priče o iskrenim prijateljima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Iskrena priča o prijateljstvu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Foto: Pexels



Upravo jednu od takvih priča je na društvenoj mreži Instagram, objavio Dragan Marinković Maca, koja nas je naterala da se duboko zamislimo, šta zaista ta reč znači i da li spadamo u grupu iskrenih prijatelja.

"Čovek je nazvao svog prijatelja i rekao: Treba mi novac, majka mi je bolesna, nemam novca za lekove; - njegov prijatelj je odgovorio: “U redu, dragi moj prijatelju javim se večeras”…



Čovek je posle nazvao tog prijatelja, ali je ovom telefon bio isključen. Pokušavao je zvati iznova i iznova, sve dok nije odustao, i otišao tražiti drugog prijatelja koji bi mu mogao pomoći, ali nije ga mogao pronaći... Tužan i razočaran u ovog prijatelja, koji ga je napustio i isključio telefon kad mu je najviše trebao, došao je kući i pronašao torbu s lekovima, blizu jastuka na kojem je spavala njegova majka. Upitao je brata što se dogodilo:

“Tvoj je prijatelj došao po recepte i doneo ove lekove. Otišao je malopre….

Sa suzama u očima, čovek je istrčao na ulicu pronaći svog prijatelja i kad ga je pronašao, zagrlio ga je, zahvalio mu i pitao ga zašto je isključio telefon?

- Prijatelj je odgovorio: “Čoveče, pa prodao sam telefon i kupio lek za tvoju majku”…

Razumete li šta je prijateljstvo?

Pravi prijatelj ne prekrsti ruke i ne odmahne glavom kad mu je prijatelj u problemu i moli ga za pomoć... Pravi prijatelj je kao rođeni brat, kao otac, kao majka. - stoji u opisu fotografije koju je popularni glumac objavio.

Slične vesti: Dan Zemlje: Zajedno možemo stvoriti bolju budućnost!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>