Zdravlje

Ljubav

Naduven stomak! Evo rešenja! Pet vežbi protiv nadutosti!

Naduven stomak! Evo rešenja! Pet vežbi protiv nadutosti! Ako patite od nadutosti, najbolje je da krenete u šetnje u trajanju od pola sata, koje vam blago ubrzavaju otkucaje srce.

Naduven stomak! Evo rešenja! Pet vežbi protiv nadutosti! Svet Plus



Za pet vežbi koje vam preporučujemo potrebno vam je 10 minuta dnevno...


Disanje

Sedite na stolicu i opustite se. Udišite kroz nos, kao da punite stomak vazduhom. Naduvajte ga, pa ga stisnite i izdišite vazduh na usta. Ponavljajte nekoliko puta uz ravnomerno disanje.


Marširanje u mestu

Marširajte u mestu nekoliko minuta kako biste zagrejali mišiće. Dišite punim plućima. Poželjno je da dok marširate, istovremeno pomerate i ruke.


Uvrtanje

Sedite na pod prekrštenih nogu i ispravite leđa. Prebacite desnu nogu savijenu u kolenu preko leve, a telo uvrnite na drugu stranu. Isto uradite sa drugom nogom, a telo uvrnite na suprotnu stranu.
 

Šta leče med i kopriva?! Ona čisti krv i samo dve kašike čine čudo!




Pritisak

Lezite na leđa. Privlačite koleno na stomak i blago ga pritisnite ka njemu. Ponovite isto i privlačenjem druge noge. Kada se opustite, oborite kolena u jednu, zatim i u drugu stranu, dok trup ostaje nepomičan.


Pretklon

Raskoračite i stanite pravo. Lagano spuštajte gornji deo tela u pretklon dok ne bude paralelan sa podlogom. Ostanite tako od 10 do 15 sekundi. Ispravite se, opustite, pa ponovite vežbu još dva ili tri puta.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>