Ostalo

Sme�no

Recept za čokoladno ludilo! Obožavaćete ga! (VIDEO)

Čokolada uzrokuje određene endokrine žlezde da izlučuju hormone koji utiču na osećaje i ponašanje tako što nas čine srećnima. Zato je to čista suprotnost depresiji i zauzvrat nam smanjuje stres koji čini depresija. Život bez stresa pomaže nam da održimo mladolikost i fizičku i mentalno. Zato jedite punooo čokolade! - napisala je Elaine Sherman u svojoj knjizi o božanskim užicima. Recept za čokoladno ludilo! Obožavaćete ga!

Recept za čokoladno ludilo! Obožavaćete ga! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Za "Čokoladno ludilo" vam je potrebno:

- piškote, 
- 300 g crne čokolade za kuvanje, 
- 500 g maskarpone sira ili bilo koji kremasti neslani sir, 
- 200 ml slatke pavlake,
- čokoladne mrvice za ukrašavanje.



Priprema:

Poređati piškote u dublji pleh obložen pek papirom. Čokoladu za kuvanje otopiti na laganoj temperaturi. Dok se topi, natopite piškote mlekom.

Dobro umutiti hladnu slatku pavlaku mikserom. U posebnoj posudi žicom izmutiti sir, pa dodati pola prohlađene čokolade (ne sme nikako da bude vruća). Izmutite, pa dodajte ostatak čokolade i sve lepo sjedinite. Jednu četvrtinu ostavite sa strane, a ostatak pomešajte sa 3/4 umućene slatke pavlake i lepo izmešajte.

Krem sipajte preko kore, poravnajte - zagladite, pa kašičicom naizmenično ređajte krem pa slatku pavlaku. Kašikom sve lagano spojite i pospite čokoladnim mrvicama.

Umesto piškota možete koristiti gotove kore.

Još recepata možete pogledati OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>