Ostalo

Sme�no

Šarena uskršnja jaja! Čarolija može da počne! (VIDEO)

Prvo jaje crveno, a posle što šarenije! Šarena uskršnja jaja! Evo kako da ovo postignete! Pripremite rukavice, sirće i vodu i čarolija može da počne!

Šarena uskršnja jaja! Čarolija može da počne! (VIDEO) Screenshoot/Minjina kuhinjica



Potrebno:

50 ml sirćera (alkoholno ili jabukovo)
50 ml vode
kuvana jaja
gel boje za hranu 
vlažne maramice
gumice
rukavice


Stavite rukavice !

Sjedinite sirće i vodu. Maramicu umoćite u tečnost i malo iscedite. Stavite kuvano jaje, uvijte ga, pa gumicom vežite.

Koristite nijansu boje koju želite i na mesta na koja želite, a ono što je sigurno, svako jaje će biti unikat. Koristila sam Wilton gel boje i nakon svakog obojenog jajeta oprala sam rukavice (ne skidajući ih) i za novo jaje koristila neku drugu kombinaciju boja. Nakon bojenja, tečnost sipajte u bočicu sa pumpicom i svako jaje isprskajte sa svih strana. Ostavite najmanje 2-3 sata da se boja prosuši, mada je najbolje da ostavite preko noći i tek tada skinete gumicu i maramicu. Ako su jaja i dalje vlažna ostavite da se malo prosuše pa ih tek onda premažite uljem za sjaj.

Napomena: Koristila sam vlažne maramice (koje mogu biti i stare osušene), a možete i toalet papir ili ubrus. Rukavice imate u svim apotekama i to po veličinama, što meni  i odgovara jer koristim najmanju veličinu S. Čim su mi malo veće, ne mogu da radim s njima. Neka jaja sam isprskala srebrnom bojom, a gel boje su Wilton.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Minjina kuhinjica

Povezane vesti:


>