Svet

Region

"Društvena mreža" najgledaniji film u SAD

Film "Društvena mreža" zabeležio je sjajan uspeh i nalazi se na prvom mestu američke Box Office liste, zaradivši $23 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.


 
Jedne noći 2003. godine, student sa Harvarda i programerski genije, Mark Zukerberg, seo je za kompjuter i pun entuzijazma počeo da radi na novoj ideji. Gužva oko blogovanja i programiranja, koja započinje u njegovoj studentskoj sobi, ubrzo prerasta u globalnu, svetsku mrežu i revoluciju u načinu komunikacije. Skoro šest godina i 500 miliona prijatelja kasnije, Mark Zukerberg je najmlađi milijarder u istoriji, ali ovakav preduzetnički poduhvat i uspeh vodi ka ličnim i pravnim komplikacijama.

Od reditelja Dejvida Finčera i scenariste Arona Sorkina dolazi “Društvena mreža”, film koji objašnjava da ne možete imati 500 miliona prijatelja, a da prethodno ne steknete nekoliko neprijatelja.
 
Film "Društvena mreža", reditelja Dejvida Finčera, premijerno će biti prikazan na ovogodišnjoj, osamnaestoj po redu L'Oreal Paris Cinemaniji, 04. novembra u Sava Centru, a od 05. novembra će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.
 
Na drugom mestu Box Office liste nalazi se animirani film "Legenda o Čuvarima 3D", sa ukupnom zaradom od $30 miliona dolara.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>