Svet

Region

Dodela Gremi nagrada prošla u znaku Daft Panka (Foto)

Spektakularna dodela Gremi nagrada održana je sinoć u Los Anđelesu, a apsolutni pobednik jeste grupa Daft Punk koja je osvojenim priznanjima dominirala sinoćnim spektaklom.

Dodela Gremi nagrada prošla u znaku Daft Panka (Foto)



Dodela Gremi nagrada, verovatno najprestižnijih muzičkih priznanja u svetu, održana je sinoć, a najviše priznanja sa sinoćnjeg spektakla kući je poneo francuski elektronski di džej duo Daft Pank, ali i tinejdžerka sa Novog Zelanda Lordi. Tako, Daft Pank, koji su na scenu izašli kao roboti u belom, osvojili su Gremi za album godine "Random Access Memories" i snimak godine za "Get Lucky", dok je mlada Lordi nagrađena za pesmu godine "Royals".



Takođe, sinoćno veče nije bilo spektakularno samo po sjajnim muzičkim nastupima, već i po tome što je po prvi put odrćanokolektivno venčanje parova, njih 33, kako mešovitog, tako i istog pola. Mladence je venčala Kvin Latifa uz himnu boraca za gej parav "Same Love", a ceremoniju je zatvprilapop ikona Madona, nastupivši u belom odelu i sa kaubojskim šeširom, uz numeru "Open your Heart".



Na sinoćnoj, 56. po redu dodeli Gremija, nastupili su i nekadašnji članovi Bitlsa, Pol Makartni i Ringo Star, te su zajedničkim nastupom obeležili 50 godina od proboja legendarnog rok sastava. A svoj doprinos spektaklu dali su i Bijonse i Džej Zi, koji su otvorili šou, i to zajedničkim nastupom uz pesmu "Drunk In Love".



Inače, sinoćno veče u Los Anđelesu bilo je za pamčenje naročito novim, mladim muzičkim, zvezdama, budući da su upravo mladi umetnici odneli najveći broj nagrada od ukupno 82 kategorije. Davdesetpetogodišnja Kejsi Musgrejvs dobila je nagradu za najbolji kantri album "Same Trailer Different Park", dok su rokeri "Imagine Dragons" proglašeni najboljim rok izvođačima.

Autor: T.I.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>