Svet

Region

Mihaela Šumahera za vikend bude iz kome: Ispred bolnice tiho obeležen 45. rođendan legendarnog vozača (Foto)

Ferarijevi navijači iz Italije i Francuske okupili su se ispred bolnice u Grenobilu, gde se Mihael Šumaher trenutno bori za život, kako obeležili njegov 45. rođendan. U njegovu čast raširena je velika Ferarijeva zastava, a svoja saopštenja izneli su i francuski i italijanski tim.

Mihaela Šumahera za vikend bude iz kome: Ispred bolnice tiho obeležen 45. rođendan legendarnog vozača (Foto)



Mihael Šumaher operisan po drugi put, i dalje u kritičnom stanju
Legenarni Nemac se u bolnici oporavlja od teške operacije, nakon nesreće koju je doživeo na skijaškoj stazi. Neurolozi pretpostavljaju da je u pitanju dekompresijska kraniotomija, odnosno, operacija kojom se odstranjuje skoro polovina lobanje, kako bi njegov mozak imao dovoljno mesta da se širi. Posle saobraćajne nesreće mozak je otekao, a kako ne bi došlo do povećanja pritiska u glavi uklanja se deo lobanje da bi se napravilo više prostora. Ako bi pritisak u glavi postao veći od krvnog pritiska, mozak bi ostao bez dotoka krvi, što bi značilo prestanak Šumaherove borbe. Pacijent se može držati u ovakvom stanju mesecima, sve dok se dovoljno ne oporavi da se lobanja ponovo zatvori.



Mihael Šumaher posle druge operacije: I dalje u komi, stanje blago bolje
Kako bi pružili podršku legenardnom automobilisti, navijači i pristalice Ferarija okupili su se ispred bolnice u Grenoblu gde su tiho obeležili Šumaherov 45. rođendan. "Ovo je specijalan dan i za Ferari i za naše navijače, jer danas je rođendan Mihaela Šumahera. On trenutno vodi najvažniju bitku u svom životu i cilj nam je da mu pošaljemo posebne želje. Postoji mnoštvo prelepih trenutaka koje smo proveli sa njim, ali smo izabrali 72. Ovaj broj je broj njegovih pobeda od 1996. do 2006. koliko je proveo kao vozač Skuderije. Milionima navijača širom sveta, a i nama, doneo je toliko sreće i radosti i to su neverovatni trenuci koji su ga zahvaljujući njegovoj posvećenosti, strašću i prednošću učinili večitim članom Ferari porodice", istakao je italijanski tim.



Iz Ferarija je saopštenje stiglo još u četvrtak: "Ceo Ferari, od predsednika do šefa ekipe, koji su u kontaktu sa Šumaherovom porodicom, prate kako se situacija razvija. Očigledno je da danas imamo dva razloga da mu poželimo sve najlepše. Forca Mihael!".

Iako se MIhael Šumaher još uvek održava u hipotermiji, odnosno stanju veštačke kome sa spuštenom telesnom temperaturom na 34 stepena Celzijusa, lekari ističu da je u stabilnom, ali još uvek kritičnom stanju posle dve teške operacije na mozgu koje su obavljene. Stručnjaci predviđaju da bi tokom vikenda Šumaher na kratko mogao da bude probuđen iz kome.

Autor: M.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>