Svet

Region

Mihael Šumaher posle druge operacije: I dalje u komi, stanje blago bolje

Mihael Šumaher još uvek se bori za svoj život, te posle druge operacije i dalje je u komi, izazvanoj teškom nesrećom koju je sedmostruki svetski prvak Fprmule 1 doživeo u nedelju tokom skijanja u Francuskoj.

Mihael Šumaher posle druge operacije: I dalje u komi, stanje blago bolje



Mihael Šumaher operisan po drugi put, i dalje u kritičnom stanju
Četrdesetčetvorogodišnji Mihael Šumaher operisan je po drugi put u noći između ponedeljka i utorka u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu i doktori su ocenili da se stanje blago poboljšalo.

"Operacija nije bila planirana, ali pokazala je dobre rezultate", rekao je šef odeljenja za aneseziologiju u reanimaciju Žan Fransoa Pajen na konferenciji za medije. "Situacija je bolja, pritisak na mozak je smanjen", konstatovao je jedan doktor.

Lekari su utvrdili da su dobili na vremenu, ali Šumaher je i dalje u velikoj opasnosti. Zahvat je trajao dva sata da bi se uklonio hematom, a Šumaheru je ugrađen implant u svrhu smanjivanja pritiska između lobanje i mozga. Pre operacije Nemcu je odstranjen deo lobanje da bi se olakšalo uklanjanje podliva.

Skeniranjem je, međutim, pronađemo još nekoliko hematoma u glavi, mada je ukupno stanje nešto bolje. "I dalje je kritična situacija, ali nešto manje nego što je bila dan ranije", rekao je Emanuel Gej, glavni neurohirurg.

O bivšem šampionu formule konstantno brine šest do sedam doktora. Niko ne želi da se upušta u prognoze, jer stanje pacijenta u ovakvoj situaciji može lako iznenada da se promeni.

Autor: T.I.
Izvor: Telegraf
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>