Svet

Region

Mihael Šumaher operisan po drugi put, i dalje u kritičnom stanju

Mihael Šumaher, sedmostruki svetski šampion Formule 1, koji se u nedelju povredio na skijanju u Francuskoj, sinoć je operisan po drugi put, a prema nezvaničnim informacijama, i dalje je u kritičnom stanju.

Mihael Šumaher operisan po drugi put, i dalje u kritičnom stanju



Prema pisanju nemačkih medija, Šumaher je ponovno operisan kako bi se smanjio pritisak na njegov mozak, odnosno lekari su napravili nekoliko otvora na lobanji. Informaciju o drugoj operaciji preneli su i francuski mediji, ali zvaničnih potvrda o tome još nema.

Njegovo zdravstveno stanje je, prema pisanju medija, i dalje kritično, a nove zvanične informacije očekuju se u toku današnjeg dana, kada bi bolnica u Grenoblu trebalo da izda saopštenje.

Kako su preneli mediji, četrdesetčetvorogodišnji Šumaher je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu.

On je za manje od deset minuta helikopterom doveženu bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je hellikopterom dovežen u bolnicu u Grenoblu. Bolnica je sinoć u 22.30 izdala saopštenje u kojem se navodi da je Šumaher u kritičnom stanju.

"Šumaher je imao tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohirušku intervenciju", navodi se u saopštenju bolnice.

Mihaelu Šumaheru, sedmostrukom svetskom šampionu u jednom od najopasnijh sportova na svetu, Formule 1, želimo što brži i uspešniji oporavak.

Autor: T.I.
Izvor: Beta
Foto: YouTube ScreenShot

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>