Region

Svet

Lena Kovačević: Koncert 7. decembra u Domu sindikata (Foto+Video)

Pop pevačica Lena Kovačević održaće koncert u Beogradu 7. decembra u Domu sindikata, kao deo koncertne promocije novog albuma "San", u izdanju PGP RTS.

Lena Kovačević: Koncert 7. decembra u Domu sindikata (Foto+Video)



Ulaznice su dostupne na svim Eventim prodajnim mestima i blagajni Doma sindikata po cenama 1200 i 1500 dinara. Mesto u loži iznosi 2500 dinara.

Lena Kovačević promovisala novi album San (Foto)
Lenin nastup biće sofisticirani kolaž pop i džez muzike, sačinjen od nekoliko obrada poznatih numera: "Nisi me bio vredan ti", "Tišina", "Da ti kažem šta mi je", "Srce od meda", kao i nekoliko autorskih pesama sa novog albuma, sjajnih autora sa naših prostora, među kojima su: Vlada Marković, Dušan Kovačević, Ivan Ilić i Saša Milošević Mare. Na koncertu će se čuti i numere sa prethodnog albuma "Dobar dan za pevanje" kao i novi singlovi  "San" i "Osećam".

U pripremi su nastupi širom Srbije, u regionu i inostranstvu.



Lena Kovačević rođena je u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu, odsek klavir. Diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.  Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. 2003.godine peva u filmu "Profesionalac", sa Bajagom.

U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (saradnika Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. Prvi autorski album "Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) izašao je 2009. godine, inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom Balkana.



Lena i njen bend u junu 2011. godine nastupili su na severu Kipra na festivalu gde su do sada učestvovali, između ostalih i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, Rendy Crawford i mnogi drugi. U Srbiji se izdvajaju nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima, u Sava Centru, Nishville festivalu, Domu Sindikata, Kolarčevoj zadužbini.

2011. godine, Lena je bila član žirija u izuzetno gledanoj emisiji "Prvi Glas Srbije". Pored muzičke karijere bavi se i pedagoškim radom, predaje pevanje u edukativnom centru "Lekart".

Lena je zaštitno lice za Srbiju internacionalnog brenda FreyWille.



Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>