Region

Svet

Lena Kovačević promovisala novi album San (Foto)

Lena Kovačević održala je večeras u "Hajatu" promociju svog drugog albuma "San" u izdanju "PGP RTS-a", kao i promociju istoimenog singla i spota.

Lena Kovačević promovisala novi album San (Foto)



Album je sofisticirani kolaž pop i džez muzike, sačinjen od nekoliko obrada poznatih numera umetnika poput Bajage, Dina Merlina, Vlade Georgieva, Đorđa Marjanovića i drugih, kao i nekoliko autorskih pesama sjajnih autora sa naših prostora, među kojima su: Vlada Marković, Dušan Kovačević, Ivan Ilić i Saša Milošević Mare.



Lena Kovačević rođena je u Beogradu gde je završila srednju muzičku školu, odsek klavir. Diplomirala je džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora. Snimala je, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. 2003. godine peva u filmu "Profesionalac", sa Bajagom koji je prisustvovao večerašnjoj promociji.

U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste John-a Clayton-a (saradnika Dianne Krall, Nina Simone), uz Nigel Kennedy Quintet i Al Di Meola Band. Prvi autorski album "Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) izašao je 2009. godine, inspirisan džez i pop muzikom, kao i zvukom Balkana.



Lena i njen bend imali su prilike da nastupaju u Srbiji, regionu i inostranstvu, predstavljajući materijal sa prethodnog albuma "Dobar dan za pevanje". U junu 2011. godine nastupili su na severu Kipra na festivalu gde su do sada učestvovali između ostalih i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, Rendy Crawford i mnogi drugi. U Srbiji se izdvajaju nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim Danima, u Sava Centru, Domu Sindikata i Kolarčevoj Zadužbini. U pripremi je još koncerata u Srbiji, regionu i inostranstvu, a Lena je promociju iskoristila kako bi najavila koncert u Domu sindikata koji će biti održan 7. decembra.

O Leninim uspesima svedoči i večerašnja promocija na kojoj su se pojavili veliki umetnici kao što su Saša Milošević Mare, Laza Ristovski, Bajaga i drugi, a među poznatima našli su se i Bora Todorović, Marija Kilibarda, Nenad Knežević Knez, Nikola Burovac i Lenina velika podrška, njen otac Dušan Kovačević.



Promocija je protekla u pozitivnoj atmosferi, a Lena je nakon prikazanog spota sa svojim bendom izašla na binu i zapevala. Sem što je plenila svojim fantastičnim glasom, Lena je svakako oduševila i samom pojavom, kao i nasmejanim licem.



Autor: M.P.
Foto: Miljana Petrović

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>