Region

Svet

Ksenija Mijatović: Na spavanje ne idem praznog stomaka

Pevačica  Ksenija Mijatović odmara se na Crnogorskom primorju, u pauzi priprema novog albuma.

Ksenija Mijatović: Na spavanje ne idem praznog stomaka



"Iako sam ’72. godište, što znači da imam 38 godina, ipak bez mnogo napora održavam dobru liniju. Svi misle da vežbam satima i satima svakog dana, ali evo već neko vreme uopšte ne vežbam, ali vodim računa o ishrani i o tome koliko ću da pojedem", kaže Ksenija, koja na uživa plaži "Oblatno”.

Na njenom tanjiru često je voće. "Mislim da leti nikome nije problem da održi dobru liniju jer ni mi najveći gurmani tada ne možemo mnogo da jedemo. U toku dana, kada su velike vrućine ili kada sam na plaži, prija mi voće i mnogo tečnosti, ali da se ne lažemo, kada padne mrak i kada malo zahladi, volim da pojedem i pršutu i neki dobar sir. Jedem, doduše, i mnogo ribe i morskih plodova", izjavila je Ksenija za .

 Ipak, nikome nije tako lako da održi dobru liniju, pa pevačica otkriva svoje male trikove. "Šta god da pojedem uveče, a stvarno jedem sve, trudim se da ne večeravam posle devet sati. Ne posle četiri ili šest kao mnogi, ali posle devet ne. Ma, umrla bih od gladi kada bih jela u šest posle podne, a otišla u krevet oko dvanaest-jedan. To bi mi stvarno bilo baš previše. Ovako je taman da legnem sita, a prođe i dovoljno vremena da mi se ono što sam pojela ne zalepi",smeje se Ksenija i priznaje da zna da napravi i pokoji "prekršaj”: "Svako od nas ima i svoje trenutke za opuštanje. Nisam rigorozna, ne izgladnjujem se, ali kada osetim da preterujem, što obično radim u zimu ili jesen, onda obavezno uvedem režim 'nema večere posle devet'!"

Ksenija je rodom iz Novog Sada, a poznato je da su Novosađanke odlične kuvarice. I ona se svrstava među takve. "Obožavam da kuvam. S obzirom na to šta sve kuvam i koliko kuvam, nije ni čudo što mnogi ne veruju da mogu ovako da izgledam. Obožavam, a i znam da spremam sve kuhinje. Najviše volim testa i svi prijatelji to odlično znaju. Kod nas su vrlo česta druženja baš uz večere koje svi obožavaju. Ne znam ni sama koliko recepata znam. Stvarno obožavam da kuvam. Meni i mom ukusu najviše odgovara italijanska kuhinja. Testa, pice, paste, a onda i burek, pecivo, krofne… sve obožavam. Tri puta dnevno mogla bih da jedem italijanska, ali i domaća jela. Mmmm, kad samo pomislim na sarmu… Još sam dobra, čim vidim da se pojavio 'pojas', odmah prelazim na režim 'ništa posle devet'. A do tada, jedem sve. Mada, priznajem, desi se da i tada u jedan posle ponoći pojedem pršutu, sir i ljute papričice i onda odmah odem u krevet!", smeje se Ksenija.


izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>