Lepota

Ljubav

Lice bez fleka na prirodan način

Besprekorna koža otelovljenje je prave lepote. Međutim, stalna izloženost kože suncu, loša ishrana i izostanak redovne nege dovode do pigmentacijskih mrlja i starenja kože.

Lice bez fleka na prirodan način



Usred stresnog i ubrzanog načina života, postajemo svesni ovoga tek nakon što je šteta već nastala. Dobra vest je da ove štetne učinke na kožu možete neutralisati korišćenjem jednostavnih lekovitih biljnih preparata. Njihova redovna primena garantuje dobre rezultate.

Maska na bazi badema

Uzmite šačicu opranih badema, oljuštite ih i zdrobite tako da dobijete glatku smesu . Pomešajte je sa svežim, nekuvanim mlekom i stavite na lice i vrat. Pustite da se smesa osuši, a potom je isperite vodom. Ovo je vrlo efikasan biljni preparat za čistu, belu put. Redovnom primenom postićićete željene rezultate u kratkom roku.

Maska za lice na bazi papaje

Jedna od najefikasnijih maski za osobe sa masnom kožom je maska na bazi mešavine papaje, mleka, mleka u prahu i meda. Pri pravljenju ove maske, čije je dejstvo na kožu gotovo trenutno, pomešajte pulpu ploda papaje, kašičicu meda i mleka u prahu i dovoljno tečnog mleka kako biste dobili glatku smesu. Premažite lice smesom, držite je dvadesetak minuta, a potom isperite običnom vodom.

Maska na bazi sandalovine

Aromatična sandalovina čisti kožu , daje joj svež izgled i uklanja smeđe mrlje. Ljudima s masnom kožom savetuje se korišćenje praha sandalovine pomešanog s vodom .

Osobama sa suvom kožom preporučuje se isti prah u kombinaciji sa bademovim uljem za svežu, sjajnu i lepu put.

Sandalovina je prirodno hladna biljka, pa njena primena tokom letnjih meseci ima dodatno rashlađujući efekat .

Maska na bazi meda i limunovog soka

Još jedan delotvoran biljni preparat za opuštanje i izbeljivanje kože je mešavina meda i limunovog soka. Uzmite med i limunov sok u približno jednakoj količini i pomešajte ih u bočici. Čuvajte bočicu na hladnom mestu, ali ne u frižideru.

Utrljajte tanak sloj ove smese na lice i držite je oko 30 minuta dnevno. Isperite običnom vodom. Redovna primena ovog preparata opušta kožu i daje joj lep ten.

Trljanje pirinčanim brašnom

Izmrvite pirinač tako da dobijete gladak, sitan prah te ga pomešajte s pavlakom, zavisno od vašeg tipa kože. Treba da dobro sameljete pirinač, jer kada zrnasta smesa ne bi postala glatka, brzo bi se ljuštila sa lica i delovala neuredno i neefikasno. Koristite ovu smesu za trljanje celog tela jednom nedeljno i zaljubićete se u sopstvenu kožu.

Redovno trljanje garantuje uklanjanje nakupljenih mrtvih ćelija kože, zbog kojih ona deluje nezdravo, ispijeno i bez sjaja.

Pravilno zaštitite kožu

Uz ove preparate jednako je važna i pravilna zaštita kože od UV zračenja. Ne preporučujemo korišćenje komercijalnih krema za sunčanje, jer sadrže hemikalije štetne za vaše zdravlje. Umesto toga, koristite prirodne kreme za sunčanje ili napravite prirodni preparat za sunčanje sami.

Autor: M.P.
Izvor: AlternativaZaVas
Foto: mackyard.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>