Lepota

Ljubav

Starenje ne možemo zaustaviti ali pojavu sedih dlaka možemo!

Kada se suočimo sa pojavom sedih dlaka u kosi, često tragamo za načinima kako da tu neželjenu promenu odložimo što je duže moguće. Iako starenje ne možemo zaustaviti, postoje koraci koje možemo preduzeti kako bismo usporili proces sedenja kose.

Starenje ne možemo zaustaviti ali pojavu sedih dlaka možemo! Freepik



Prva stvar koju treba imati na umu jeste ishrana. Konzumiranje hrane koja je bogata antioksidansima može mnogo pomoći. Hranite se zdravo i uvedite u dnevni meni voće i povrće: borovnice, spanać, brokoli, prokelj i šargarepe koji sadrže vitamine C i E, a koji su ključni za očuvanje zdravlja kose.


Možda je teško izvodljivo ali je veoma važno smanjiti stres na minimum.


Stres može negativno uticati na zdravlje kose, uključujući i pojavu sedih dlaka. Pronalaženje vremena za opuštajuće aktivnosti poput meditacije ili šetnje može imati pozitivan uticaj na celokupno zdravlje kose.

Pravilna nega kose je takođe ključna. Treba koristiti blage šampone i balzame, izbegavati preterano tretiranje kose hemijskim sredstvima i redovno je hidrirati kako bi se očuvala njena prirodna boja.

 

Idealna frizura za tanku kosu, kao i za one sa masnim korenom!









Korišćenje prirodnih ulja poput kokosovog, bademovog ili ulja jojobe može biti korisno za masažu kože glave. Ovo može poboljšati cirkulaciju krvi i ojačati folikule dlake, što može doprineti očuvanju pigmentacije kose.

 

Grčko seme ili piskavica za brži rast kose! (RECEPT)




Redovne posete frizeru takođe su bitne.

Redovno skraćivanje krajeva može pomoći u očuvanju zdravlja kose i sprečiti lomljenje, što može odložiti pojavu sedih dlaka.

Iako se pojava sedih dlaka ne može u potpunosti izbeći, pravilna nega kose i životni stil mogu doprineti odgađanju ovog prirodnog procesa. Važno je zapamtiti da prihvatanje promena koje donosi starenje ključno za očuvanje samopouzdanja i unutrašnjeg mira.
 

Kako izabrati savršenu nijansu crvene boje za kosu, od jagode do bakra!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>