Region

Svet

Beer Fest Beograd 2013: Grupa Dexter pobednik konkursa za demo bendove

Grupa Dexter pobedila je na ovogodišnjem konkursu beogradskog Beer Festa za demo bendove.

Beer Fest Beograd 2013: Grupa Dexter pobednik konkursa za demo bendoveKonkurs je trajao dve nedelje, a učestvovalo je 85 bendova za koje se "lajkovima" glasalo na Fejsbuku. Svi bendovi skupili su zajedno 43.000 glasova, a pobedničkoj grupi pripalo je 7.927 glasova.

Beer Fest Beograd 2013: Muzički program za ovu godinu
Ovo je treća godina za redom kako Beer Fest daje priliku neafirmisanim bendovima da se pokažu pred publikom, a grupa Dexter će pesmu "Heroj iz potrebe" kojom je pobedila na konkursu izvesti 17. avgusta i time startovati pretposlednji dan festivala.

Grupu Dexter osnovali su vokal Aleksandar Božinović i gitarista Ivan Vukadinović početkom prošle godine. Kada su osnivači shvatili da se stvari "zahuktavaju" u bend su uvrstili i klavijaturistu Nemanju Stefanovića, kao i basistu Nikolu Pavlovića i bubnjara Janka Dunčića.

Samo godinu dana kasnije uspeli su da pobede na konkursu demo bendova koji je organizvao beogradski Beer Fest i dobili priliku da svoju muziku predstave na beogradskom Ušću u sklopu poslednjeg dana Beer Festa, jedne od najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Autor: M.P.
Foto: BelgradeBeerFest.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>