Region

Svet

Aleksandar Milić Mili: Cecin koncert na Ušću će biti za pamćenje, nenadmašni smo!

Alfa i omega karijere jedne od najpopularnijih pevačica na Balkanu Svetlane Cece Ražnatović, producent i kompozitor Aleksandar Milić Mili, završio joj je dugoočekivani album simboličnog naziva "Poziv".

Aleksandar Milić Mili: Cecin koncert na Ušću će biti za pamćenje, nenadmašni smo!



Ovim albumom će ona 28. juna na Vidovdan pozvati obožavaoce na veliki beogradski koncert "Ušće 2". Deset novih pesama naći će se, najverovatnije, u prodaji 15. juna, dan posle Cecinog 40. rođendana, čiju će proslavu pevačica upriličiti tek na koncertu, jer, kako Mili kaže, od priprema istog nema vremena za dangubljenje.

Repertoar od 40 pesama, odnosno četiri sata svirke, gigantska bina dužine 100 i visine 35 metara, više od 40 muzičara i ozvučenje od 900.000 vati (140 boksova po 5.000 vati) projektovano da "pokrije" 150.000 ljudi... Mili je siguran - biće ovo koncert za pamćenje.

"Karte se prodaju odlično, van svih naših očekivanja, ali nemamo vremena da se radujemo, jer nas očekuje mnogo posla", kaže Aleksandar Milić, čija je produkcijska kuća "Miligram mjuzik" organizator Cecinog koncerta, i nastavlja: "Prošlim koncertom zadali smo visoke standarde domaćoj produkciji, zbog čega predstojeći ne bi bilo vredno raditi ako neće biti tehnički, muzički i scenski raznovrsniji i bolji. Angažovali smo plesnog koreografa i plesače, koji će atraktivnim koreografijama obogatiti koncert".

Hoće li i Ceca zaigrati na sceni?


"Na poslednjoj turneji mnogo je đuskala, ali ona je prvenstveno pevačica. Malo je izvođača na Balkanu koji mogu da se pohvale velikim koncertima i glasom koji animira publiku i više od četiri sata. Njen vokal je snažan i vuče mnogo energije. Tu nema prostora za igru, ali daleko od toga da će biti statična. Mogla bi da bude deo plesne grupe, ali nećemo to raditi, jer bismo time umanjili muzički kvalitet koncerta."

Očekujete li više posetilaca nego na prošlom koncertu? Ovih dana spekuliše se u medijima kako na Ušće ne može da stane 100.000 ljudi...

"Prema proceni policije, na prošlom koncertu okupili smo oko 140.000 ljudi. Sto hiljada je bilo unutra, a ostatak je ostao napolju. Naravno, uvek može bolje i više. Ušće je velika poljana na koju može da stane koliko god hoćete ljudi, u zavisnosti od toga kako je ogradite. Produkcijski ne možemo se meriti sa muzičarima koji dolaze iz inostranstva, poput Rolingstonsa, ali što se tiče domaće produkcije - nenadmašni smo."

Da li će biti iznenađenja kada je reč o repertoaru?

"Pevaće nove pesme, ali i one koje do sada nije izvodila. Prilikom sastavljanja repertoara shvatili smo da Ceca ima toliko hitova da bismo mogli da radimo bar dva Ušća."

Poznato je da Ceca voli da peva tradicionalne pesme. Hoće li zapevati "Vidovdan"?

"Divno je što se potrefilo da pravimo koncert na veliki srpski praznik, ali ne planiramo da sviramo tu pesmu."

Koliko ste zadovoljni Cecinom interpretacijom novih pesama?

"Mučno je otpevala album, kao i prethodne (smeh). Svakodnevno provedemo bar sat vremena u objašnjavanju da je njoj zapravo lepo u studiju i da je tamo zaštićena od stresa, a ona iz gluve sobe vrišti da sam joj trenutno glavni izvor stresa u životu. Kuka kako je od nekih pesama dok ih peva bole bubrezi, ali kada na kraju čuje ono što smo snimili - oduševi se. Novi album donesi veselije melodije, jer je prethodni bio ozbiljniji i teži, primeren situaciji u kojoj se nalazila. Bio je to odličan potez jer su joj pesme ublažile negativan marketing, što je kasnije potvrđeno na turneji koja je bila najuspešnija od kada radimo zajedno."

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>