Ostalo

Sme�no

Akcija: Počisti za sobom posle proslave 1. maja!

Poznato je da se 1. maj proslavlja u prirodi, u šumama, na livadama, planinama ili bilo kom drugom mestu koje je mirno, tiho i izolovano. Međutim, poznato je i da posle tih proslava priroda ostane zagađena velikom količinom đubreta.

Akcija: Počisti za sobom posle proslave 1. maja!



Ko-osnivač beogradskog trkačkog kluba i marketing menadžer u svetu trčanja Uroš Zmijanac pokrenuo je akciju pod nazivom "Počisti za sobom posle proslave 1. maja". Na ideju da pokrene ovu akciju došao je nakon što je prošle godine prošao Košutnjakom posle proslave 1. maja i video ogromne količine đubreta koje su ljudi ostavili za sobom.

Prvo je razmišljao o tome da okupi svoje društvo sa kojim bi očistio jedan deo Košutnjaka, ali je shvatio da to ništa neće promeniti.

"Na kraju sam shvatio da je jedino i najbolje što mogu da uradm da pozovem vas, prijatelje, trkače, studente, komšije da svako od nas učini taj mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo i počisti za sobom posle proslave 1. maja", napisao je Uroš, koji je ovu akciju pokrenuo putem društvenih mreža.

Putem Tvitera, Fejsbuka i Instragrama pokrenut je Foto-konkurs na temu ove akcije, a "tag", odnosno "hashtag" koji možete koristiti je #pocisti.

Budite odgovorni prema sebi, prirodi i planeti na kojoj živimo i pridružite se ovoj akciji, počistite za sobom posle proslave 1. maja.

Autor: M.P.
Foto: Ilustracija/Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>