Region

Svet

Severinina Italiana nominovana za Porin (Video)

Na 20-tom jubilarnom hrvatskom takmičenju “Porin” ove godine je za diskografsku nagradu Porin - Hit godine 2013. nominovana pesma “Italiana” koju izvode FM bend i Severina.

Severinina Italiana nominovana za Porin (Video)



"Italiana" je duetska pesma Severine I FM bend-a, koga čine Ana Bebić, Filip Miletić I Miloš Roganović. Prošlogodišnji megahit “Italiana” se za samo nekoliko dana od svog premijernog izvođenja popela na sam vrh svih top lista širom Balkana.

Autor ove pesme je mladi, sve popularniji, kompozitor Filip Miletić, dok tekst potpisuje Miloš Roganović, a pesma se nalazi na Severininom poslednjem albumu "Dobrodošao u klub".

U izbor za najbolju pesmu ulazi 10 ponuđenih nominacija, koje je odabralo glasačko telo sastavljeno od 218 urednika muzičkih programa sa hrvatskih medija. Glasanje se završava 20.4.2013. u ponoć. Tri nominacije sa najviše glasova ući će u drugi krug glasanja, u kojem publika bira pobednika.

"Porin" je najuglednija diskografska nagrada u Republici Hrvatskoj. Ustanovljen je 1993. godine, a redovno se godišnje dodeljuje od 1994. godine. Nagrada "Porin" predstavlja nešto najbolje u hrvatskoj diskografskoj produkciji protekle godine jer objedinjuje nominovane predstavnike svih muzičkih žanrova, od zabavne muzike, popa i roka, pa do etna, džeza i klasične muzike.



Autor: M.P.
Foto: PrintScreen Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>