Region

Svet

Severina objavila: Verujem u Boga! (VIDEO)

Severina je objavila pesmu i spot "Verujem u Boga", a Dino Merlin je naslikao segmente njenog života i pretočio u tekst!

Severina objavila: Verujem u Boga! (VIDEO) Screenshoot/Instagram


‘‘Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…‘‘ - stihovi su kojima započinje nova Severinina pesma "Vjerujem u Boga", objavljena danas u podne, a koju autorski potpisuju Filip Miletić, producent i aranžer i Dino Merlin, autor stihova. Svoj doprinos pesmi dao je i dečji hor ‘Zagrepčanke i dečki‘, otpevavši između ostalog stih ‘‘Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…‘‘. 


Darko Drinovac potpisuje režiju za spot.


Koliko je jaka veza između Severine i pesme, ispričao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja:

‘‘Baš sam pomislio kako je talent jedna od retkih stvari koja se ne može kupiti i koju ne možeš nikom oduzeti. S njime se rodiš, pa sanjaš i ako puno radiš, na kraju s njim i od njega živiš. 

Muzikaa Filip Miletić, apsolutni vladar nota i možda reproduktivno najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno! Dino Merlin retko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.Prvo slušanje i utisak, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i savršeno, kako on to zna i može, opisao ih i pretvorio u tekst ove pesme. U samo nekoliko rečenica on uspeva nešto što deluje kao nešto nemoguće. 

Njegove pesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pesmi, gde nepogrešivo ulazi u Severinin svet boli, prevara i iskušenja, opisujući ih kroz igru s melodijom Filipa Miletića koja odmah ulazi u uvo.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to peva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. Malo koji glas bi mogao dopreti tako duboko do mene da me naježi na prvo slušanje. 

To može samo glas koji je proživeo i preživeo ispisanu priču pesme. Baš zato će ovo biti večna pesma s poukom u kojoj će se, uveren sam, mnogi pronaći, jer je iskrena, istinita i introspektivna. 


Verujete u svaki otpevani stih i saosećate. Glas zarobljene devojčice u ženi, a devojčica i žena pevaju na ivici suza, taj utisak mudro pojačava dečji hor koji peva prateće vokale. Čudo! 
I onda, najednom, cinizam prelazi u neverovatnu energiju, u refren kojeg su u užitak doživljaja pretvorila tri neverovatna talenta (s početka priče). 

Ono zbog čega volimo muziku. Trepere te dragocene životne reči, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njena snaga.
Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i veruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko iskušenja i je li ljubav i dalje obostrana.

Ova je pesma i poruka i pouka, gde i sama Severina peva da je srećna žena i da sreća prati hrabre.‘‘
Viber

Autor: O.J
Izvor: Jutarnji.hr

Povezane vesti:


>