Region

Svet

Tijana Dapčević postaje glumica (Foto)

Pop pevačica Tijana Dapčević ostvarila je još jednu svoju životnu želju – postala je glumica. U predstavi "Pukla bruka", po tekstu Dušana Jankovića i u režiji Milice Kralj, poznata pevačica tumačiće glavnu ulogu.

Tijana Dapčević postaje glumica (Foto)



Iako je gluma okupira, ona nije odustala od pevanja, ali njen pravi izvor sreće zapravo su suprug Milan i sin Vuk.

Nedavno ste objavili novi singl "Hajde da glumimo", a ne mnogo pre toga i pesmu "Ljubi mi se". Kako je došlo do toga da posle višegodišnje pauze tokom koje ništa niste radili sada objavite dve numere?

"Ne mogu da čekam jer imam više od deset pesama koje me svrbe. Moja publika zaslužuje ozbiljne pesme, ali ove koje sam otpevala tokom poslednjih trinaest godina bile su šaljive, iako su obrađivale sociološke probleme. Sada sam snimila ljubavne i životne numere sa porukom."

Počeli ste i da glumite u predstavi "Pukla bruka". Kako je došlo do toga?

Pozorište Boško Buha izašlo nam je u susret što se tiče prostora u kome držimo probe i naše prvo gostovanje biće tamo. Nećemo biti na redovnom repertoaru nego ćemo imati stalna gostovanja. Reč je o komediji sa melodramatičnim momentima, a ja igram Bosu, Bosanku iz sela pored Brčkog, jednu nesrećnu i priprostu ženu koja je jedva završila osam razreda osnovne škole. Ona voli svog muža više nego išta na ovom svetu, ali ne može da mu oprosti ono što joj je uradio. Ipak, na kraju će pobediti ljubav. Mog partnera Aca igra Miki Damnjanović.



Završili ste Muzičku akademiju, bavili ste se voditeljskim poslom, pevate, a sada i glumite. Smeta li vam to što niste dovoljno poštovani zbog svih svojih talenata?


Možda sam i ja kriva za to jer se nisam preterano laktala i bila preterano ambiciozna. S druge strane i da jesam, možda bi bilo isto... Kako god okreneš, uživam u svom poslu i u jednom i u drugom. Svi znamo kako je umetnicima u regionu. Poslužiću se replikom iz predstave Ja sam bolan umetnik ko trinaesta rupa na violini: Sve je spalo na neke grane koje ne znam kako da nazovem.

Nedavno ste se u jednom intervjuu kritički osvrnuli na pop izvođače i muziku. Da li vas je iskrenost do sada koštala?

Vaspitana sam da imam svoj stav. Činjenica je da me je iskrenost mnogo koštala, ali iako to ne izgleda tako, ja uvek ispečem pa kažem. Svi kukaju i optužuju druge da su krivi, ali to nije istina, pošto je svako odgovoran za sebe. Zapravo, krivi su pop pevači jer možemo da kukamo do prekosutra, ali time ništa ne može da se promeni.



Poslednjih meseci znatno ste smršali, ali i promenili frizuru. Kažu da se žene na te promene odlučuju kada menjaju i svoj privatni život.


Posle dvadeset godina želela sam da promenim svoju plavu kratku kosu. Što se tiče mršavljenja i tu je stvar jednostavna: počela sam pravilno da se hranim i vežbam isključivo zbog svog zdravlja. Daleko od toga da sam imala neke tegobe, mada imam predispozicije za artritis i želela sam da to predupredim.

Čime vas sin Vuk oduševljava?

Svojim komentarima i izjavama. Pošto već danima ima visoku temperaturu, verovatno je čuo od mene kako govorim: Jao, raspade se dete od temperature, a onda je seo kraj mene i pitao me: Mama je l` se ja to raspadam? Vaspitavam ga onako kako su i mene moji roditelji: da bude pošten, dobar, da čvrsto stoji na nogama i kada odraste da sam odgovara za svoje postupke. Ja s njim razgovaram kao sa odraslim čovekom.

Više od decenije ste u srećnom braku. Kako ga negujete?


Najbitnija je ljubav jer ako nje nema, ni kompromis neće pomoći. Već trinaest godina
volimo se i plivamo kroz život zajedno.



Planirate li Vuku da podarite sestru ili brata?


Ja sam čekala deset godina da se Tamara rodi.

A koliko će Vuk čekati?

Neće još dugo. Ali, to ne može da se planira.

Autor: M.P.
Izvor: Story
Foto: Facebook, Story

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>