Region

Svet

Kiki Rahimovski: Nisam u svađi sa ocem

Kristijan - Kiki Rahimovski je nedavno u Beogradu predstavio novi singl ”Ko visoko leti, nisko pada” i najavio drugi studijski album.

Kiki Rahimovski: Nisam u svađi sa ocem



Sin Akija Rahimovskog, pevača legendarnog ”Parnog valjka”, kaže da nikad nije nastupao u Beogradu, ali da ga prestonička publika uskoro može očekivati.

- Ovo što radim je pop-rok muzika, pravac kojim se bavim već 12 godina - priča za naš list Kiki Rahimovski, koji je muzikom počeo da se bavi 2001. godine kao pevač zagrebačke grupe ”Raspasho”. - Odlučio sam da se predstavim beogradskoj publici i jedva čekam da se to desi. Oduševio sam se kada sam video da je grupa ”Smak” nedavno napunila ”Arenu”. Čini mi se da beogradska publika bolje zna da ceni pravu muziku nego što je to slučaj u Zagrebu.

Kiki ističe da nikad nije želeo da se bavi istim poslom kao njegov otac, ali da očigledno nije mogao da pobegne od gena.

Na pitanje koga ceni od izvođača sa srpske muzičke scene, mladi Rahimovski kaže:

- Sviđa mi se to što u poslednje vreme radi Željko Joksimović i drago mi je što se vraća pop muzici. Izuzetno je popularan i u Zagrebu. Svako ko je uspeo u ovom poslu, uspeo je s razlogom, i to je za svaku pohvalu.

Mada publika u Srbiji ne zna mnogo o profesionalnoj karijeri Kikija Rahimovskog, često se može pročitati da mladi pevač nije u dobrim odnosima sa ocem Akijem.

- Ta priča se potencira već deset godina - priča Kiki. - Dovoljno je da na ”Jutjubu” pogledate naš zajednički nastup, kada smo 2007. godine na stadionu u Umagu zajedno pevali pesmu ”Ima neka tajna veza”, sa simfonijskim orkestrom. To je bio prvi i jedini put da smo otac i ja zajedno pevali. Kada sam počeo da se bavim ovim poslom, znao sam da će mi biti teško i da će me stalno pratiti priče vezane za oca, iako smatram da muziku ne treba koristiti u druge svrhe. Moji roditelji su razvedeni, odrastao sam bez oca. Nismo u svađi, ali nemamo klasičan odnos oca i sina. Nismo mnogo bliski, već smo u korektnim odnosima.

Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>