Region

Svet

Posle Monike Beluči, apartman spreman za Novaka Đokovića (Foto)

Čuveni apartman "Casa del Dolce Vita" u Drvengradu, stara dinarska brvnara rezervisana samo za velikane umetnosti i sporta spreman je za teniskog šampiona.

Posle Monike Beluči, apartman spreman za Novaka Đokovića (Foto)



Ispod "Proklete avlije" na Trgu Abasa Kjarostamija nalazi se "Casa del Dolce Vita", stara dinarska brvnara moderne unutrašnjosti rezervisana samo za velikane umetnosti i sporta, u kojoj je poslednja gošća bila najlepša žena svetske kinematografije Monika Beluči.

Od 21. januara kada je slavna glumica otputovala iz Srbije, uprkos velikom interesovanju, niko nije noćio u već čuvenom apartmanu 215. Tako će ostati do sutra po podne, kada Kusturici u goste stiže Novak Đoković.

"Pored Monike Beluči, u apartmanu 215 boravili su čuveni reditelji Abas Kjarostami, Nikita Mihalkov, Belgijanac Luk Darden... Bili su tu predsednici Milorad Dodik i Boris Tadić, a sada nam stiže najdraži gost koga smo dugo očekivali", uz osmeh govore u Drvengradu. "Džoni Dep, Džim Džarmuš i drugi velikani, boravili su uglavnom u Kusturičinoj kući, jer apartman 215 u vreme njihovog dolaska još nije bio završen."



Novak Đoković će se, kada sutra stigne u Drvengrad i zvanično dobije svoju ulicu u Kusturičinom gradu, pridružiti idejnom, inspirativnom magičnom krugu u kom su živi velikani poput Abasa Kjarostamija ili Milorada Čavića, kao i legende Džo Stramer, Brus Li, Dostojevski, Momo Kapor, Kurosava, Felini, Bergman, Čkalja...

Domaćini očekuju da Nole stigne sa devojkom Jelenom i roditeljima Dijanom i Srđanom.

U petak, 8. februara, tačno u podne, Kusturica će u Andrićgradu Noletu uručiti ključeve kamenog grada kulture i zlatnik, a susretu velikana koji su proslavili svoj narod, sa velikom znatiželjom iščekuju stanovnici užičkog kraja, Višegrađani i brojni mediji.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>