Region

Svet

Roditelji Nevene Božović: Ne sažaljevajte je zato što je s Kosova!

Od početka muzičkog takmičenja često su se o Neveni čuli komentari: "Nije ni čudo što je tako povučena i ćutljiva kad dolazi s Kosova... sigurno je isprepadana i naplašena, ko zna u kakvoj bedi živi dole". Čak je i žiri neretko imao komentare na "posebnu" tugaljivu notu u njenom glasu i u njenim očima.

Roditelji Nevene Božović: Ne sažaljevajte je zato što je s Kosova!



Njeni roditelji Ružica i Zoran Božović kažu da ih nervira što ljudi sažaljevaju Nevenu.

"Mi živimo odlično. Ne fali nam baš ništa, niti je deci ikada išta nedostajalo. Kad je Nevena položila vožnju, kupili smo joj kola i sad vozi 'smart', svake godine idemo na letovanje, zimi na skijanje, tako da od te priče da je Nevena neka jadna devojka s Kosova nema ništa. Kažu da izgleda uplašeno i da je previše fina. Pa fina jeste, ali zato što je tako vaspitana. Zoran i ja smo nju i sestru učili da se starijima ne protivreči, vaspitane su da budu skromne i jesu pomalo i konzervativne, ali to možda i nije loše u ova današnja vremena", iskrena je Nevenina mama Ružica.

Ipak, priznaje i da je život na Kosovu imao i teške faze.

"Sećam se, počeo je rat, mlađa ćerka je imala četiri, Nevena šest godina, a Zoran nije bio kod kuće. Odjednom stiže objava: probijen je most, Albanci ulaze kod nas. Naoružani. Zoran je došao i odveo nas u Mladenovac kod svoje sestre. Bili smo tamo ukupno 10 dana. Gledam one vesti, i malo-pomalo pa bih nekako do mosta, i na kraju mu kažem: 'Ne mogu ja više ovde, dosta je bilo, idem svojoj kući'. Tad smo se vratili i nikad više nismo otišli iz Kosovske Mitrovice", kaže Ružica i kaže da su u svom rodnom gradu ipak bili najsrećniji.

"Nama je ovde lepo, jednostavno je ovde naša kuća. Ali, moram da priznam, svaki put kad se vraćamo u Mitrovicu iz Beograda, pošto ispratimo Nevenu subotom uveče na nastup, nekako mi se stegne u grudima. Oseti se neka tuga i težina zbog svega, ali to prođe".

Autor:S.P.
Izvor: Blic
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>