Region

Svet

Masimo Savić: Beograđani su najbolji domaćini!

Hrvatski pevač Masimo Savić, koji će 26. decembra održati tradicionalni prednovogodišnji koncert u Sava centru, sa nestrpljenjem iščekuje beogradski nastup.

Masimo Savić: Beograđani su najbolji domaćini!



Pevanje u srpskoj prestonici, kako kaže, predstavlja mu poseban doživljaj, jer ovde ima najverniju publiku.

“Na mojim koncertima često viđam ista lica i ne mislim da je to slučajnost”, kaže Masimo Savić.

“Moji nastupi nisu samo još jedan cirkus u gradu koji posećuje viđenija ekipa, već dolazi specifičan soj ljudi, koji tačno zna šta može da očekuje. Dešava se da vidim i nove ljude, koji me dosad nisu slušali, ali im je poslednji album baš „legao“ i traže da pevam nove pesme. To je sjajno!”

 Koliko vam znače beogradski koncerti?

 “Beogradska publika je oduvek bila i ostala najbolja. Vi ste, jednostavno, takvi ljudi. Kada izlazite u grad, činite to da biste se proveli, a ne kao u Zagrebu, gde izlaze kako bi gledali druge kako se zabavljaju. Tamo je sve u rukavicama. I kada ostajete kod kuće, radite to jer vam nije do provoda, ali kada izađete – maksimalno ste raspoloženi i dajete dobru energiju izvođaču. Pevati pred beogradskom publikom je doživljaj koji se ne može osetiti u Zagrebu. Ma, nigde! Beograd je za mene uvek bio poseban, moja svetinja.”

Vodeći srpski rokeri saglasni su u tome da ne treba mešati politiku i muziku, ali i da ne postoji reciprocitet. Zašto je Zagreb i dalje „zabranjeni grad“ za mnoge srpske izvođače?

 “To me mnogo nervira! Dobrodošlica koju hrvatski muzičari doživljavaju ovde nije recipročna količini posla srpskih izvođača u Hrvatskoj. Mislim da se radi o koncertnom sistemu koji nije dovoljno profunkcionisao, jer slušanost u Zagrebu, na primer, Željka Joksimovića i Bajage je ogromna. Istina je i to da „Partibrejkersi“ i „Električni orgazam“ rade svoj posao bez problema.”

Verujete li da će Bora Đorđević sa sve tetovažom grba Srbije na ramenu pevati u Zagrebu?

 “Apsolutno! „Ribljoj čorbi“ je Zagreb bio glavni grad za koncerte. Bora ima previše publike u Hrvatskoj da se to ne bi dogodilo.”
 
Autor: S.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>