Svet

Region

Princ Vilijam uručio nagradu Novaku Đokoviću (Foto)

Novak Đoković može dosta toga, pa i da natera britanskog princa Vilijama da se pojavi u javnosti čak i onda kad mu nije ni do čega.

Princ Vilijam uručio nagradu Novaku Đokoviću (Foto)



S obzirom na to da je princeza Kejt Midlton trudna, a da je prethodnih dana imala probleme sa jutarnjom mučninom, zbog koje je čak bila i hospitalizovana, i kada se svemu tome doda i skandal australijskih radio-voditelja koji su izazvali smrt medicinske sestre Jasinte Saldani, koja je radila u bolnici u kojoj je primljena Kejt, njen suprug nije želeo da se pojavljuje ni na kakvim skupovima.

Ipak, morao je u subotu uveče da dođe u londonski "Royal Albert Hall" i stegne ruku najboljem teniseru sveta, ali i humanitarcu broj jedan na planeti, Novaku Đokoviću, koji je dobio nagradu fondacije "Centerpoint", namenjenu onima koji pomažu mlade beskućnike na Ostrvu, a čiji je patron upravo princ Vilijam, koji mu je uručio priznanje.



"Britanski princ je divan primer mladog čoveka, svesnog da ima mnogo onih koji su manje srećni od njega i kojima treba pomoć. Svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi svako od nas pokušao da na neki način doprinese poboljšanju života ljudi koji nas okružuju. Veoma sam zahvalan na priznanju koje mi je uručeno. Čast je i velika odgovornost primiti tako značajnu nagradu i verujem da ćemo kroz aktivnosti fondacije "Novak Đoković" u budućnosti moći da doprinesemo boljem životu još većeg broja mališana u mojoj Srbiji, kao i mališana širom sveta", istakao je Nole.

Đoković, čija je fondacija jesenas prikupila milion evra za obrazovanje mladih, a pokretač je i još nekoliko humanitarnih akcija, oduševljen je nagradom koju je primio. Čak je Nole stigao i da udari nekoliko loptica zajedno sa legendama belog sporta koje su se pojavile na ceremoniji, poput Džona Mekinroa i Borisa Bekera.

"Toliko sam srećan što sam prisustvovao događaju "Winter Whites Gala" u Londonu. Sve je bilo sjajno organizovano i uživao sam gledajući velike teniske legende na terenu. A ni ja nisam mogao da se suzdržim da ne udarim par loptica", otkrio je Nole.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>