Region

Svet

Prvi glas Srbije: Finalisti pevali dragim osobama! Nikola Planka izbačen! (Video)

Muzičko takmičenje sve je bliže pobedniku. U četvrtoj finalnoj večeri tačno 10 finalista peva pesme sa ličnim pečatom, budući da su ih posvetili nekoj dragoj osobi.

Prvi glas Srbije: Finalisti pevali dragim osobama! Nikola Planka izbačen! (Video)



Večerašnja emisija takmičenja Prvi glas Srbije započela je nastupom svih finalista u zajedničkom izvođenju naslovne numere iz serije "Prijatelji". Takmičari su sami birali pesme koje večeras pevaju, jer su posvećene ljudima koje vole, a samim tim im i jako bitne.

Saška Janković svoje izvođenje posvećuje svojim roditeljima, jer ih najviše voli. Tata je njen najbolji prijatelj i ističe ga kao roditelja koji je sve činio za porodicu. Majčina smrt je trenutak koji ih neizmerno pogodio, a obzirom da bi pre dva dana bila godišnjica braka njenih roditelja, kao i mamin rođendan, Saška je upravo za njih otpevala pesmu Celine Dion "Because You Loved Me".

Saška je dobila velike komplimente od žirija. Vlado je prokomentarisao da je ovo bilo Saškino najbolje izvođenje do sada, te je pohvalio i zahvalio joj se. Aleksandra je navela da je svojom interpretacijom uspela da prenese predivnu emociju, kao i to da se slaže da je ovo njen najbolji nastup, pogotovo imajući u vidu koliko je teško pevati pesme Celine Dion. Mare je takođe bio prezadovoljan, pohvalio takmičarku i dodao da je ponosan na nju.

Boris Petrović večerašnju pesmu posvećuje bivšoj ljubavi čije ime nije naveo, a zbog koje je bio jako srećan. Bila je to fina i luda veza sa planovima za svadbu, ali je jednog dana shvatio da svojoj dragoj nije jedini. Zahvalio se bivšoj jer se posle nje, kako kaže, preporodio. Šaljivo je priznao da se zbuni kada vidi Aleksandru Radović i obećao da će ubuduće gledati isključivo u kameru. Otpevao je pesmu Crvene jabuke "Tugo nesrećo".

Aleksandri je Borisov večerašnji nastup bio odličan, uz komentar da se vidi da voli pesmu koju je izveo. Pohvalila ga je uz reči da je sve bilo kako treba. Ni Mare nije našao nikakvu zamerku za Borisov nastup, osim da je mogao odabrati malo zahtevniju pesmu, dodajući da mu je čak priča o njegovoj bolnoj ljubavi bila zabavna. Kroz šalu Vlade Georgieva saznali smo i da je u publici Borisova sadašnja devojka. Borisov nastup mu je bio odličan, bez ijednog falša, a na kraju se našalio rečima da pozdravi devojku.

Mirna Radulović posvetila je pesmu roditeljima i na ovaj način želi da im se zahvali. Iako ne žive zajedno, istakla je da ih podjednako voli. Njena majka je samohrana i na nju se uvek može osloniti. Tatu je opisala kao dobrog čoveka, poštenog, iskrenog i vrednog i srećna je što ga ima. Uz posvetu "Dragi mama i tata, večeras pevam samo za vas" Mirna je otpevala pesmu Alexandre Burke "Hallelujah".

Mirna je još jednom fascinirala žiri. Mare je bio kratak i samo rekao: "Čestitam ti". Vlado je naveo da je večeras bila fantasična, kao i svaki put do sada. Još je jednom pohvalio rečima da mu je izuzetno drago što je došla u ovaj šou i omogućila im da uživaju uz nju svaki put. Aleksandra je rekla da joj je ulepšala noć, da prelepo izgleda i peva, te da je prezadovoljna i da od nje dobija sve moguće pohvale.

Nikola Planka večeras peva svojoj devojci Bojani do koje mu je jako stalo. Kako kaže, ona je pola njegovog života pa pola svog života posvećuje njoj. Pored nje se oseća prirodno i to je ono što najviše voli. "Ako do sada nisi, nadam se da ćes posle ovog nastupa znati koliko te volim", poručio je Bojani i poklonio joj pesmu Sergeja Ćetkovića "Kad bi htjela ti".

Vlado je prokomentarisao Nikolin lep početak, ali i falširanje u refrenu. Podelio je sa gledaocima i publikom da ga Nikolin slučaj večeras jako podseća na njegovu bivšu devojku - dok je bila sa njim bila je teška hip-hoperka, a onda, kada su se sreli nakon dužeg vremena postala je prava "fenserka" - potpuno se transformisala. Istakao je da mu se dopada što isto tako i Nikola može da se transformiše, te da ovo treba da shvati kao kompliment. Aleksandra je navela da je Nikola večeras bio mnogo bolji nego u prethodnom nastupu. Imao je par nestabilnih tonova, ali joj se sviđa što postoje muskarci koji se ne stide svojih emocija, a celokupan nastup smatra zadovoljavajućim. Mare nije znao sta da kaže posle Aleksandre i Vlade, osim da potvrdi da se slaže sa njihovim komentarima, kao i sa tim da je večerašnje Nikolino izvođenje najbolje od svih dosadašnjih.

Nevena Božović pesmu posvećuje svojoj mami, najboljoj mami na svetu, za koju kaže da je divna i iskrena osoba. Mama je najbolje poznaje,  u svakom trenutku zna šta da kaže i u svemu je podržava. Na ovaj način želi da joj se zahvali pesmom koju upravo ona najviše voli i nada se da neće puno plakati. Interpretirala je pesmu "Zajdi zajdi" Tošeta Proeskog.



Aleksandra je istakla da nema nikakvu sumnju da će Nevena imati ozbiljnu karijeru i biti nekada ponos ove zemlje na nekom Eurosongu. Lepo se snalazi u svim žanrovima, te je Aleksandra srećna što je tu gde jeste. Mare je rekao da ne zna kako je njenoj mami, obzirom da je za njega nastup bio jako emotivan i interpretacija popuno drugačija, iako je pesmu slušao u izvođenju mnogih velikih pevača. Istakao je da Nevena ima svoj izraz i uklapa se u žanrove, te dodao da ga je jako iznenadila izborom pesme, ali i pozitivno iznenadila načinom na koji ju je otpevala. Vlado je rekao da je sjajna i ima divne manire, te veoma muzikalna, što je već utvrđeno. Međutim, smatra da joj za nju ipak treba malo više godina, sa čim se Nevena složila. Priznao je da se on nikada ne bi usudio da otpeva ovu pesmu i upravo zbog toga mu je drago da se Nevena odvažila za istu.

Ivan Petrović pevao je svojoj sestri i majci i upravo zbog toga večeras ima najveću tremu. Ne može zamisliti svoj život bez njih, zbog svega što mu pružaju. Majci najviše duguje zahvalnost za vaspitanje, a sestra Maja mu je najveća podrška u svemu ovome i zato je voli najviše na svetu. Obratio im se rečima: "Zbog vas sam to što jesam i neizmerno vam hvala na tome" i otpevao pesmu Josha Grobana "You Raise Me Up".

Mare je izjavio da bi i on, da je na Ivanovom mestu, pevao upravo za svoju sestru i majku jer su ga najviše podržale u svemu, pa je pesmu doživeo lično. Pohvalio je Ivana za sjajnu interpretaciju i dodao da, po njegovom mišljenju, njegova karijera treba ići putem gde ima puno emocija, jer je tu majstor svog posla. Zahvalio mu se za ovo izvođenje u ime svih onih koji su pesmu doživeli na način na koji ju je on doživeo. Vlado je ishvalio Ivana i rekao da mu već od početka nastup jako dopao i da se vidi da takvu muziku oseća. Dopada mu se što je Ivan jako vaspitan i fin, atipičan za ovo vreme, te je pohvalio način na koji se Ivan obratio svojoj porodici. Aleksandra je navela da Ivan spada u kategoriju širokih i raskošnih muških vokala kojih manjka na našim prostorima. Večeras je, po njenom mišljenju, bio sjajan i ona ga vidi u takvom muzičkom pravcu i smatra da ne treba ići u neki drugi muzički pravac, jer to je on. Na kraju mu je čestitala i pohvalila takmičare što su svoje izvođenje uglavnom posvetili svojim majkama, jer smatra da je to najveći poklon koji roditelj može dobiti.

Sanja Dimitrijević je bila u velikoj dilemi kome da posveti pesmu, ali se odlučila za bivšu, bolnu ljubav. Imala je potrebu da upravo ovom pesmom zatvori vrata prošlosti i konačno zaboravi na sve to. Danas je zbog toga jača, hrabrija i srećnija. Bila je to ljubav koja nema kompromisa i podrške, pa pesmu Marije Šerifović "Jedan dobar razlog" večeras posvećuje svim ženama koje su volele kao ona i prebolele.

Vlado je prvo hvalio Sanju - njenu koreografiju i sve opušteniji nastup, a potom kritikovao njene nesigurne momente. Dao joj je savet da, sutra kada bude držala neki koncert, njena publika nije kriva za lične neuspehe, jer ne peva nekome iz ličnog života već baš toj publici. Ne sme emocija da nadživi pevača i ovlada njim, već pevač mora vladati mikrofonom. Aleksandra se nije složila sa Vladom, jer iz svog ličnog iskustva, uvek kada je pesmu pevala određenoj osobi, publika je to osetila. Njoj je najvažnije da joj publika veruje i Aleksandra je upravo to večeras uradila - verovala Sanji. Istakla je da je jako zadovoljna njenim večerašnjim pevanjem. Po Maretovom mišljenju, emocija je nešto što se uvek prepozna. Kada je Sanja u pitanju, energija je sve prisutnija i jako je zadovoljan njenim nastupom.

Zoran Stanić pesmu je posvetio mami, jer smatra da bi joj mnogo značilo da joj kroz ovaj šou pokaže koliko je voli. Ne žive zajedno zbog njenih poslovnih obaveza i nisu se videli od marta, a svakim danom mu sve više fali. "Kada neko ode, tada shvatite koliko vam taj neko znači u životu i svaki trenutak bude sve teži", rekao je Zoran. Fale mu majčini saveti, razgovori sa njom i zagrljaj koji vredi više od svega. Najsrećniji bi bio kada bi posle nastupa mogao da joj priđe i kaže koliko je voli. Pevao je pesmu Josipe Lisac "Gdje Dunav ljubi nebo", a tokom nastupa želja mu je bila ispunjena, jer je na binu izašla upravo njegova majka i zagrlila ga! Usledio je jako dirljiv momenat, kako za publiku, tako i za žiri.

Aleksandra, koja se zbog prizora u trenutku rasplakala, oduševljena je što je Zoran odabrao žensku pesmu i izneo je na svoj način. Iako je na momente bio jako visok, priznala je da bi svaki komentar bio suvišan jer je celokupan nastup bio preemotivan. Mare se našalio da je njen komentar bio komentar majke, a ne Aleksandre Radović. Prijatno je iznenađen Zoranovim odabirom pesme i dodao da pevati sa knedlom u grlu, posebno žensku pesmu, nije lako, a on je to učinio jako dobro. Vlado je prvo pozdravio sve Zoranove fanove iz Inđije koji su ga opomenuli što "Zoju zove Zoki", tako da mu se obratio sa nadimkom Zojo. Iskritikovao je produkciju emisije rečima da su omašili emisiju za ovakve trenutke koji se ne radi dok traje pevanje. Iz tog razloga još je više pohvalio Zorana, jer je ostao pribran.

Sara Jovanović želi da posveti pesmu svojim roditeljima, jer su oni najbitnije osobe u njenom životu. Sa njima joj nikad nije dosadno, a u svom tati vidi svu pozitivnost i naziva ga super tatom. Mama joj je najveći uzor, majka koju bi svako dete poželelo. Njena jaka ličnost je njena najbolja osobina. Nada se da će jednog dana biti tako jaka kao ona. Za njih je pevala prelepu baladu Leone Lewis "Run".

Sara je vidno oduševila žiri svojom interpretacijom. Mare joj je rekao da je sjajno gađala tonove, citirajući Vladu, i divno vodila frazu, citirajući Aleksandru. Uputio joj je kompliment da bi festival San Remo voleo da je ima. Vlado je istakao da mu je toliko drago što ju je kritikovao u prošloj emisiji, te da mu je iz toga razloga još draže što je večeras pevala kako treba i pokazala baš ono što treba. Aleksadra nije krila svoju ushićenost onim što Sara iz subote u subotu predstavlja. Izjavila je da je sve bolja u svakom nastupu, kako stajlingom, tako i interpretacijom, te da itekako uočljiv njen napredak. U pozitivnom smislu je bila jako iznenađena Sarinim izvođenjem poslednjeg tona, jer nije ni znala da ona to može. Uputila joj je veliki kompliment istakavši da misli da će biti sjajna i van okvira ove zemlje.

Snežana Vušović je jako zaljubljive prirode, ali voli svim srcem. Srce joj je lomljeno nekoliko puta, bilo je nesrećnih ljubavi, ali ona veruje u ljubav i nada se da će naći nekoga ko će je voleti i koga će ona voleti. Pesmu "Ederlezi", u originalnom izvođenju Gorana Bregovića i Bijelog dugmeta, posvetila je svojim bivšim ljubavima uz poruku "Bilo je lepo dok je trajalo".

Vlado je rekao da će joj, pošto navija za Zvezdu, progledati kroz prste. Žao mu je što Sneža večeras nije pokazala svoje maksimalne kvalitete, ali dodaje da se trudila. Nada se da će u sledećem nastupu imati neku ozbiljniju pesmu, kako bi se više toga moglo čuti. Aleksandrino mišljenje je da je interpretacija bila na mestu, iako postoje delovi u kojima je mogla ubaciti i neke ukrase. Za sledeći nastup izrazila je želju da izabere težu pesmu jer joj takve pesme leže, te dodala da je sjajan vokal i da zaslužuje takve pesme. Mare je istakao da je izvođenje ove pesme bilo korektno, ali ne i briljantno. Složio se sa Aleksandrom da treba birati pesme koje su bliže njenoj duši, te da je siguran da je Sneža mnogo emotivnija od ovoga što je večeras pokazala.

Muzički gost u večerašnjoj emisiji bila je Bisera Veletanlić, koja je sa Darkwood Dub-om izvela numeru "Milo moje".

Sms glasovi publike bili su i ovog puta od presudnog značaja. Ishod glasanja je da Mirna Radulović, Sanja Dimitrijević, Boris Petrović, Saška Janković, Ivan Petrović, Sara Jovanović, Snežana Vušović i Nevena Božović idu dalje, dok će se Nikola Planka i Zoran Stanić boriti u duelu.

Vlado nije bio iznenađen odlukom publike te izjavio da ga više ništa i ne može iznenaditi, dok je Aleksandra rekla da je primetno da je publika pažljivo počela slušati kandidate. Mareta takođe ne može iznenaditi odluka publike, a na njima je zadatak da odluče ko će biti bolji u duelu.

Prvi duelista je Zoran Stanić koji je interpretirao numeru "S kim čekaš dan" grupe Osvajači, a Nikola Planka nastupio je pesmom Craiga Davida "Walking Away".

Odluku žirija saopštio je Vlado Georgiev uz komentar za Zorana da je stabilno dobar, dok je Nikola imao i uspone i padove. Zoran je večeras imao neplaniranu situaciju, gde se dobro snašao. Obrazložio je da su obojica jako talentovani i mladi, te da je pred njima karijera i da oboje mogu u svom domenu biti jako zanimljivi publici - Nikola po svojoj svestranosti, a Zoran po svojoj smirenosti i pristojnim rokerskim glasom.
Finalna odluka je da takmičenje napušta Nikola Planka.

Uz konstataciju žirija da je večerašnja emisija bila puna emocija, završeno je još jedno izdanje "Prvog glasa Srbije". Pratite naš sajt svetplus.com i iduće subote, i saznajte sve detalje iz naredne emisije najpopularnijeg muzičkog takmičenja.

Autor: B.B.
Foto/Video: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>