Region

Svet

Uskoro na sudu: Severina će imati alimentaciju od 1.300 evra?

Ukoliko Milan Popović sina Aleksandra nije video duže od tri meseca, Severina može zatražiti na sudu da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava, tvrdi advokat.

Uskoro na sudu: Severina će imati alimentaciju od 1.300 evra?



Dok sud ne odredi kod koga će dete živeti, "kralj bakra" će sedmomesečnog sina Aleksandra moći da viđa samo u Hrvatskoj, kaže advokat Dafinka Večerina, specijalizovana za porodično pravo.

Dodaje da su bogati povlašćeni i kod određivanja alimentacije za dete. Iznos alimentacije neće se određivati prema profitu Milanove firme, nego prema potrebama deteta. Uobičajeno je da sud za dete mlađe od šest godina visinu alimentacije određuje prema visini plate, odnosno, kako objašnjava advokat, to najčešće iznosi 17 odsto.



"Severina na sudu može tražiti da otac učestvuje u troškovima za dadilju, plaća skijanje, skupe privatne vrtiće i škole, te učestvuje u plaćanju skupih režija u elitnom kraju u kom ona i sin žive. Problem je što mi nismo Amerika. U Hrvatskoj je, koliko je meni poznato, rekord da je majka za dete dobila alimentaciju od 1.300 evra mesečno", rekla je Večerina. Teško je verovati da "kralj bakra" neće biti široke ruke za finansiranje Aleksandra.

Kako kaže Večerina, ako Milan Popović (47) sina nije video više od tri meseca, Severina (40) na sudu može tražiti da mu se privremeno oduzmu roditeljska prava.



"Pevačica za svako napuštanje zemlje mora da dobije dozvolu od nadležnog Centra za socijalni rad", objasnili su advokati.

Sud će regulisati susrete deteta s roditeljem s kojim više ne živi, ako Severina i Milan ne budu uspeli da se dogovore.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: 24sata.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>