Region

Svet

Kemal Monteno: Rat u Sarajevu mi je uništio zdravlje

Čuveni pevač koji broji šezdeset i četiri godine, otvoreno je pričao o svom zdravstvenom stanju i naveo da je rat u Sarajevu uveliko uticao na njegovu bolest.

Kemal Monteno: Rat u Sarajevu mi je uništio zdravlje



Kemal Monteno u zagrebački KBC "Rebro" na dijalizu odlazi dva puta nedeljno. Na bolničkom krevetu provodi po tri sata, a vreme prekraćuje gledanjem televizije. Pre 15-ak godina otkrio je da ima dijabetes. Hronična bolest oslabila mu je srce, pa mu je prošle godine ugrađen bajpas. Na dijalizu odlazi jer su mu bubrezi umalo otkazali. Kemal smatra da je rat u Sarajevu u velikoj meri uticao na njegovu bolest.

"Tada sam i dobio šećer, ali dugo sam živio ne znajući da postoji. U jednom trenutku spao sam na 54 kilograma, pa su me poslali u bolnicu", kaže Kemal.

Otišao je u Italiju kod rodbine, koja živi 50 kilometara od Trsta. Tamo je posetio lekara, koji mu je brzopleto rekao da ima tifus. "Ma šta je on znao? Čuo je da sam iz Sarajeva, nešto je čitao o bitci na Neretvi i bubnuo. Nije ni znao koliko me uplašio", prisetio se Monteno.

U bolnici u Ljubljani ustanovili su da ima dijabetes, zbog čega je Kemal odahnuo jer je strahovao da je teže bolestan. Iako mu lekari brane masnu hranu, hvali se da se fino "ugojio", te da sada ima 69 kilograma. Najveća podrška u borbi protiv bolesti mu je supruga Branka (61), za koju je napisao pesmu "Jedne noći u decembru". Žao mu je, kaže, što mu ćerka Adrijana (42) s decom živi u Sarajevu, pa je ne viđa koliko bi hteo.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>