Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Deca odlučila! Romanine palačinke su najbolje (Foto)

Jučerašnji pobednik Nemanja je kao nagradu dobio mikser koji ce mu pomoći u pravljenju današnjeg jela, a to su - palačinke.

Prvi kuvar Srbije: Deca odlučila! Romanine palačinke su najbolje (Foto)



Svaki takmičar će danas praviti po četiri palačinke koje će pored redovnog žirija ocenjivati i specijalni žiri - deca, i to ovaj put četiri devojčice. Posle nabavke namirnica u prodavnici, dat je znak za početak pravljenja palačinki.

Anja prvi put pravi palačinke, Marko pravi sa jabukama, cimetom, suvim grožđem i orasima, Marija sa čokoladom i višnjama, Suzana sa šlagom, vanilom i maskarponeom, a Dinča sa ananasom i čokoladom. Nenad Čanak je dao definiciju palačinki: "One su kao pica, a pica kao seks; kad je dobro, stvarno je dobro, a kad nije dobro, opet je dobro".

Nakon 30 minuta, žiri je dao znak za završetak spremanja jela. Šest kuvara nije ispunilo zadatak, a Petar je zamerio Cakani što je mlela bademe i lešnike na podu, pa je posle taj isti blender stavila na radnu površinu.

Četiri današnje finalistkinje su Romana, Ana, Jelica i Suzana i njihove palačinke je probao specijalni žiri sastavljen od četiri devojčice. Probale su po jednu palačinku od sve četiri takmičarke i bile su jednoglasne u oceni da su Romanine palačinke sa čokoladom i ananasom najbolje.



Romana je zadovoljna pobedom, jer smatra su deca najveći kritičari i ne mogu se prevariti. Žiri se zahvalio svima i sutra će Romana dobiti svoju zasluženu nagradu.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>