Svet

Region

Pčelica Maja sada i u 3D verziji (Video)

Crtani film "Pčelica Maja", koja je sredinom 80-ih godina bila jedna od najpopularnijih serija za decu u mnogim zemljama, pa i u bivšoj Jugoslaviji, uskoro će se vratiti na male ekrane u novoj, osavremenjenoj 3D verziji.

Pčelica Maja sada i u 3D verziji (Video)



Lik simpatične male pčelice širokog srca i zaljubljenice u prirodu nastao je na osnovu knjige "Pčelica Maja i njene pustolovine" (Biene Maja und ihre Abenteuer) nemačkog pisca Valdemara Bonselsa iz 1912. godine koja je prevedena na više od 30 jezika.

Roman prati avanture pčelice Maje. Priča je fokusirana na odnos Maje sa okolinom, ostalim životinjama i osnovnim pravilima života u zajednici i odrastanju.

Iza 3D projekta, na kojem je rađeno 18 meseci, stoji belgijski Studio 100 koji je pripremio 78 novih epizoda.

"Naravno, računamo na efekat nostalgije", kaže direktor Studija 100 Jan Van Rijselberge, navodeći da su mnoge generacije koje danas imaju 40 i 30 godina rasle uz "Pčelicu Maju" i verovatno će rado ponovo gledati crtać sa svojom decom.

U novoj verziji Maja je podvrgnuta ozbiljnom "liftingu", ali je njen karakter ostao u osnovi isti: mala pčelica je i dalje vesela, spontana, darežljiva i puna energije.

Posebna pažnja posvećena je prirodi, te su sve biljke u seriji botanički verno prikazane do najsitnijih detalja i boja.

Poštujući duh vremena, nove avanture su, pak, nešto brže i dinamičnije od onih u originalnoj seriji.



Autor: S.P.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>