Svet

Region

Stiže film Furioza: Pobesneli Maks saga! (VIDEO)

Nova filmska epizoda u poznatoj franšizi "Pobesneli Maks" dolazi u bioskope pod nazivom "Furioza: Pobesneli Maks saga".

Stiže film Furioza: Pobesneli Maks saga! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Blitz Film Srbija




Kultni reditelj Džordž Miler nas ponovo vodi u distopijski svet pustoši i ludila na točkovima u novom filmu "Furioza: Pobesneli Maks Saga". Film je obogaćen spektakularnim kaskaderskim scenama i postapokaliptičnom dramom.

U ovoj epskoj avanturi, Anja Tejlor-Džoj tumači ulogu mlade Furioze, koja hrabro suočava s nemilosrdnim izazovima opustošenog sveta. Kris Hemsvort se pojavljuje kao zastrašujući antagonista Dementus. Ovaj prednastavak slavne franšize "Mad Max" otkriva početke neustrašive heroine, osvetljavajući njen put u svetu gde je vladavina sile jedini zakon.

Sa povratkom proverene ekipe koja stoji iza "Pobesneli Maks: Autoput besa", uključujući oskarovsku montažerku Margaret Siksel i kompozitora Džanki XL-a, film "Furioza" obećava da će biti spektakl za sva čula. Sa impresivnim vizuelnim stilom koji je postao zaštitni znak serijala, "Furioza" postavlja novi standard u žanru akcionih filmova. Kroz akcione scene koje oduzimaju dah, film istovremeno otkriva emotivnu srž svojih likova, čineći "Furiozu" jedinstvenom pričom o otporu protiv ugnjetavanja.


Dok svet tone u haos, mladu Furiozu kidnapuje horda motociklista predvođena ratnim vođom Dementusom. Njihovo putovanje kroz Pustoš ih dovodi do naselja Citadela, gde Besmrtni Džo vlada željan vlasti. Dok se dva tiranina sukobljavaju za dominaciju, Furioza se bori da preživi mnoge izazove u Pustoši dok pokušava da se vrati kući. Gledaoci će pratiti ne samo njeno fizičko putovanje kroz pustoš, već i unutrašnju borbu za identitet i pripadnost.

Ovo remek-delo koje pomera granice kinematografije biće dostupno srpskoj publici u IMAX(R) i drugim formatima od 22. maja 2024. Anja Tejlor-Džoj i Kris Hemsvort su u glavnim ulogama u filmu "Furioza: Pobesneli Maks saga", delu genijalnog reditelja Džordža Milera, dobitnika Oskara. Ovo dugo očekivano ostvarenje vraća nas u distopijski svet koji je Miler stvorio pre više od 40 godina sa kultnim filmovima "Pobesneli Maks", a sada donosi potpuno novu i originalnu akcionu avanturu koja ispituje poreklo legendarnog lika iz filma "Pobesneli Maks: autoput besa". Novi film Warner Bros. Pictures-a produciraju Miler i njegov dugogodišnji partner, producent i Oskarovac Dag Mičel.




Foto: Printscreen Youtube/Blitz Film Srbija




Džordž Miler, reditelj:

Scenario za "Furiozu" je zapravo napisan pre scenarija za film "Autoput besa" iz 2015. "Furioza" prati put nekoga od desete do 26. godine, predstavljajući 15-godišnju sagu koja se direktno povezuje sa događajima u "Autoputu besa". Morali smo prvo razviti priču o Furiozi pre nego što smo uopšte razmišljali o "Autoputu besa".

Ova priča nije samo o liku Furioze, već i o svetu iz kojeg dolazi. Planirali smo da, ako "Autoput besa" privuče pažnju, realizujemo i ovu priču. Nakon devet godina od "Autoputa besa", evo nas. Napravili smo film.



Anja Tejlor-Džoj:

Uvek sam verovala da određeni likovi pripadaju određenim osobama, i ako nisu za tebe, tvoja odgovornost je da ih bukvalno "uhvatiš i pustiš", tako da mogu da pronađu svog pravog vlasnika. Sećam se da sam prvi put kada sam čitala Furiozu pomislila: "Već osećam ovaj lik. Znam da će ovo biti veoma intenzivno iskustvo." I zaista jeste bilo fascinantno, izazovnije nego na bilo kojem drugom projektu. Iako sam bila veoma fokusirana na ulogu, svakog dana sam razmišljala o tome da kada sam bila mala, sve što sam želela je bilo da se vratim u prošlost i kažem sebi kao osmogodišnjoj devojčici da će ovo biti moj legitimni posao, da će ljudi tražiti od mene i da će ovo biti moj posao od devet do pet. To bi bilo neverovatno. To je bio moj san.



Kris Hemsvort:

Odrastao sam uz Krokodila Dandija i Pobesnelog Maksa, što je imalo ogroman uticaj na moje detinjstvo, moj doživljaj sveta filma kao deteta, i čak je uticalo na to da poželim da postanem glumac i budem deo filmske industrije. Imam veoma živopisne, nostalgične uspomene iz detinjstva gledanja Pobesnelog Maksa, kao i dugih razgovora sa svojim ocem o motorciklima, automobilima i svetu koji je Džordž stvorio. Moj otac je u to vreme učestvovao u moto trkama, poznavao je mnoge kaskadere i slično. Tako da, biti deo tog sveta, toliko godina kasnije, još uvek se osećam kao to dete koje gleda film po prvi put. Osećam istu količinu uzbuđenja i entuzijazma, i to je za mene ostvarenje sna.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs


>