Region

Svet

Francuzi optužili Mileta Kitića za kradju

Hip-hop prvenac folkera Mileta Kitića "Paklene godine", izazvao je pažnju francuskih medija, pa je tako tamošnji muzički portal „chartsinfrance.net“ srpskog muzičara optužio za plagijat! Iako je Kitić platio autorska prava i na svojoj obradi sve uredno potpisao, Francuzi mu izgleda nisu oprostili što je prepevao kompoziciju koju u originalu izvodi grupa „Sexion D‘assaut“.

Francuzi optužili Mileta Kitića za kradju



"Srpski šezdesetogodišnji pevač je uzeo hit, preimenovao ga u „Paklene godine“ i ukrasio ga relativno nasilnim video-spotom, koji je bio dostupan na internetu nekoliko nedelja, dok ga nije otkrio Adams Dijalo, jedan od članova benda" - navodi portal.

"Pesmu sam regularno obradio, uz sve potrebne dozvole. Postoji čak sedam autora te numere i tri meseca sam čekao da dobijem sve papire. O krađi nema ni govora" - rekao nam je Kitić kada smo kontaktirali s njim ovim povodom.

Zanimljivo je da je srpski folker original čuo u taksiju u Francuskoj i onda je kontaktirao s autorima kako bi otkupio autorska prava. Oni su bili oduševljeni Kitićevim predlogom da pozajmi muziku, na šta su i pristali, pa su tako potpisani autori Miletove pesme, a za tekst je bila zadužena Marina Tucaković, prenosi Alo.

Očigledno je da francuski novinari nisu imali prilike da pogledaju Miletov album i primete da su autori pesme potpisani, ali u svakom slučaju, mali korak za njih, a veliki za srpskog folkera u proboju na evropsko tržište!

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>