Region

Svet

Domaća estrada: Hrvati treba da se stidite

Posle neprijatnih događaja koji su usledili prilikom gostovanja naših pevača u Hrvatskoj, domaća estrada je ogorčena. Smatraju da se u Srbiji hrvatski pevači dočekuju kao najveće svetske zvezde, dok naše pevače proteruju iz Hrvtske.

Domaća estrada: Hrvati treba da se stidite



"Drugačiji je tretman naših pevača u Hrvatskoj od onoga kakav imaju njihovi muzičari kod nas. Iako nisam imala probleme kakve su imale moje kolege, smatram da u skorijoj budućnosti ta nepoželjnost s njihove strane neće prestati" - rekla je Dara Bubamara.

Amel Ćeman Ćemo bio je ogorčen kada je čuo šta se našim pojedinim pevačima dogodilo u Hrvatskoj:

"Sram ih bilo! A gde su radne dozvole Severini, Jeleni Rozgi, Petru Grašu, Nini Badrić, Toniju Cetinskom i koga sve ne dočekujemo ovde u Srbiji kao kraljeve?! Ne moraju da nam vrate istom merom, neka oni budu bar upola gostoprimljivi kao mi prema njima i biće super! Samo, eto, oni su veće patriote od nas! Kako oni nas dočekuju, to je tortura."

"Sve to je samo dokaz koliko smo mi kao narod široki i koliko nemamo komplekse u tom smislu. Sve to treba da ide na njihov obraz, a Srbija je bila i ostala širokog srca. Kod nas svaka šuša bude ispoštovana na televiziji, to je dovoljan pokazatelj kakvi smo. Lično nikada nisam imala problema, mene traže u Hrvatskoj, ali sve ovo nije u redu" - rekla je Cakana.

Dejan Matić kaže da zna da su Hrvati rigorozniji po tom pitanju.

"Dubrovnik je malo specifičan, nisam pristalica ni da se prolazi kroz taj grad. Hrvati jesu rigorozni, ali nisam primetio da imaju toliku odbojnost prema nama. Samo sam jednom, u Osijeku, imao problem kada sam priveden na razgovor zbog papira. Drugim pevačima se ne bavim, radim svoj posao."

Nada Topčagić: Ne bih tamo pevala da umrem od gladi

"Beograd je jedno veliko srce koje prihvata sve! Hrvatski pevači su ovde toliko propraćeni i dobrodošli, a nas proteruju kao bubašvabe. U Hrvatskoj ne pevam od 90-ih, jer sam zabranjena. Ne bih otišla, pa sve i da umirem od gladi, jer imam svoj ponos! Zašto njihovi pevači koji ovde zarađuju ne stanu u odbranu naših? Jezivo, tamo zaborava nema!"



"Zgrožena sam! Pitam se dokle će da nas satanišu, proteruju i omalovažavaju?! Dokle ćemo da budemo glupi, i koliko nisko možemo da se spustimo?! Dočekujemo ih ovde kao bogove, sa sve crvenim tepihom, a niko od njih se ne potresa zbog tretmana kakav imamo tamo! Mislim da je dosta, i previše!" - kaže ogorčena Mira Škorić.

Goca Lazarević kaže da je Hrvati uslovljavaju i da pojedine pesme ne sme da izvodi ukoliko želi da peva tamo.

"U svojoj dosadašnjoj karijeri nijednom nisam nastupila u Hrvatskoj i ne želim! Mene su moje pesme uslovile da budem antihrvatska pevačica. Kada me zovu menadžeri njihovih klubova, insistiraju da nikako ne pevam „Vidovdan“ i „Svilen konac“. Nikada nisam i neću pristati na takve uslove!"

"Svako ima svoj zakon, mi imamo taj problem što naš nije onakav kakav treba da bude. Kod nas je sve normalno, sve može, i mi skroz drugačije doživljavamo hrvatske pevače. Naša greška je možda i ta što još uvek sve prihvatamo kao da je jedna zemlja" - rekla je Goca Božinovska

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>