Svet

Region

Mič Vajnhaus: Ejmi je pre tri godine pobedila zavisnost, umrla je srećna (Video)

Sahrana Ejmi Vajnhaus održana je na groblju Edgwarebury Cemetery u severnom Londonu. Na poslednji ispraćaj britanske pevačice došao je njen verni saradnik Mark Ronson, Keli Ozborne, Brajan Adams i Ejmin dečko Reg Travis. Keli je došla sa frizurom u obliku gnezda kakvu je Ejmi nosila dok je bila živa. Stilista Aleks Foden koji je navodno kreirao tu frizuru za Ejmi takođe je došao na sahranu.

Mič Vajnhaus: Ejmi je pre tri godine pobedila zavisnost, umrla je srećna (Video)



Na pogrebu okupili su se članovi porodice i bliski prijatelji, dok su fotografi i obožavaoci ostali da stoje ispred groblja. Njen bivši suprug Blejk-Kivila Fielder nije bio na pogrebu, jer nije dobio dopust  za izlazak iz zatvora. Pojavili su se i njeni brojni muzički saradnici koji su joj pevali prateće vokale, članovi benda i njen menadžer.

Iako su Ejmini roditelji govorili kako žele da je sahrane u skladu sa jevrejskom tradicijom, njeno telo je ipak kremirano što po jevrejskom zakonu nije dopušteno. Ejmi je još za života izrazila želju da želi da bude kremirana i da se njen pepeo pomeša sa pepelom njene bake.

Pevačica je bila jako vezana za svoju baku Sintiju koja je umrla pre pet godina od raka pluća. Posle kremacije, njena porodica se okupila u obližnjoj sinagogi. "Kremacija je deo porodične tradicije", pojasnio je PR porodice Vajnhaus.

Nekoliko sati posle emotivnog oproštaja sa ćerkom na londonskom groblju, Mič Vajnhaus poslao je medijima dirljivu izjavu o Ejmi. U izjavi tvrdi da je njegova ćerka pobedila svoju zavisnost od droge i da želi da osnuje fondaciju koja nosi njeno ime.

"Ejmi je bila najbolja ćerka, član porodice i prijatelj koga možete da zamislite. Nedavno se Ejmi zaljubila u Rega. On joj je pomogao sa njenim problemima i Ejmi se radovala njihovoj zajedničkoj budućnosti. Bila je srećnija nego ikad u poslednjih nekoliko godina", tvrdi Mič. Kaže kako se Ejmi "fantastično oporavila" pre svoje smrti, pa je uz pomoć Rega vraćala svoj život u normalu.

Prisetio se njenih nastupa za londonski "100 Klub" i kaže kako joj je tad "glas bio dobar, a njena pamet i tajming su bili savršeni". "Rekla mi je da je zaista duboko uživala u tome. Poslednji put kad me zvala našla je kutiju starih porodičnih slika i zvala me da dođem da ih pogledam. Razgovarali smo najmanje tri puta dnevno, bila je jako uzbuđena", napisao je otac pokojne pevačice.

"Pre tri godine, Ejmi je pobedila svoju zavisnost. Lekari su rekli da je to nemoguće, ali zaista je to uradila. Jedina zavisnost sa kojom se trenutno borila je bilo opijanje i jako se trudila da je savlada. Nedavno je izdržala tri nedelje bez alkohola, rekla mi je: "Tata, bilo mi je dosta. Ne mogu više da podnesem pogled na tvom licu i na licima porodice", tvrdi on.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>