Region

Svet

Novak Djoković i zvanično prvi teniser sveta, večeras doček u Beogradu (Video)

Osvajanjm Vimbledona i prvim mestom na ATP listi, Novak Đoković dokazao je svima da mu trenutno nema ravnog u belom sportu . Srbiju je upisao u istoriju ovog prestižnog turnira, a još juče je Noletov trijumf izvukao na ulice desetine hiljada ljudi širom Srbije, a veliki doček u Noletovu čast dogodiće se večeras ispred Doma Narodne skupštine.

Novak Djoković i zvanično prvi teniser sveta, večeras doček u Beogradu (Video)



Novak Đoković ostvario je svoj cilj iz detinjstva. Još kao sedmogodišnji dečak je izjavio da želi da postane najbolji teniser na svetu i to se zaista i dogodilo.

Naime, sa samo sedam godina dao je jedan televizijski intervju u kome  je izjavio da mu je cilj da postane prvak u tenisu. Pogledajte šta je Novak rekao pre 17 godina.



A onda, posle pune četiri godine provedene u samom vrhu svetskog tenisa dolazi i kraj 2010. godine u kojoj Novak počinje da ređa svoje uspehe, što nastavlja i u 2011 sa neverovatnih 48 pobeda od mogućih 49, a kao kruna uspešne sezone dolazi i najprestižniji turnir u Londonu - Vimbldon. U petak prvog jula, Novak počinje sa ostvarenjem prvog dečačkog sna, postaje svetski teniser broj jedan i posle sedam godina vladavine Rodžera Federera i Rafaela Nadala postaje prvi Srbin koji zauzima tu poziciju,  a tek 25 sportista koji je stigao do mesta broj 1.

Đokoviću je pobeda u finalu  Vimbldona nad Špancem Rafaelom Nadalom donela 26. trofej, a pored toga što je 25 teniser koji je zauzeo na prvu poziciju Đoković postaje 71 sportista koji je osvojio Vimbldon.

Posle pobede Novak je pojeo malo trave sa terena, a potom izjavio: "Za ovo sam rođen! Ostvario sam oba cilja, postao broj jedan i osvojio Vimbledon. Trebalo bi sada proslaviti, možda i uz koju čašicu domaće rakije, kako nalažu naši običaji. Ljudi, slavite!"

"Teško je ovo opisati, ovo je najbolji dan u mom života. Vimbledon je prvi teniski turnir koji sam ikad kao klinac u životu gledao na televiziji. Ispunio sam svoj san. Uvek sam u velikim mečevima na Grand Slamovima gubio od Nadala, ali ove godine igram svoj najbolji tenis i napokon je došao moj trenutak. Još je posebniji jer je došao protiv igrača koji je osvojio dva od poslednja tri vimbledonska naslova."



"Da, ovih nekoliko dana zaista za mene nije bilo loše. Postao sam broj jedan i osvojio Vimbledon. Dobio sam sve što sam želeo", rekao je posle meča Đoković. Od silne  sreće posle poslednjeg poena poljubio tlo, čak je i prožvakao malo "svete trave".





ATP LISTA, TOP 10

1.NOVAK ĐOKOVIĆ (SRBIJA) 13.285 (-1)
2.Rafael Nadal (Španija) 11.270
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.230
4.Endi Marej (Velika Britanija) 6.855
5.Robin Soderling (Švedska) 4.325
6.David Ferer (Španija) 4.150 (1)
7.Gael Monfils (Francuska) 2.780 (1)
8.Mardi Fiš (SAD) 2.650 (-2)
9.Tomaš Berdih (Češka) 2.470
10.Endi Rodik (SAD) 2.110

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>