Ostalo

Sme�no

Bolna i teška borba tinejdžerke: Zbog glupe greške dva meseca je provela u komi i zadobila opekotine TREĆEG stepena (VIDEO)

 U nastojanju da oporavi svoju kosu, Alima je nanela medicinski šampon i krenula prema kuhinji gde je njena majka spremala ručak. Bez razmišljanja o tome da je proizvod zapaljiv, došla je previše blizu šporeta, a zatim je iznenada njeno lice počelo da gori.

Bolna i teška borba tinejdžerke: Zbog glupe greške dva meseca je provela u komi i zadobila opekotine TREĆEG stepena (VIDEO) Foto: Printsreen Youtube/RTV Pink



Tog dana, Alima Ali imala je samo 12 godina. Hitno je prebačena u bolnicu, gde je provela dva meseca u komi.

"Otišla sam u kuhinju da nešto bacim u kantu, a kosa mi se našla blizu šporeta gde je bio zapaljiv šampon. U trenutku panike, prešla sam u stanje šoka, misleći da ću umreti. Nakon toga, sećam se samo da sam bila u komi dva meseca, ne mogu da se setim nikakvih drugih reakcija", rekla je Alima, koja danas živi potpuno normalno.

Zadobila je opekotine trećeg stepena, s 55% izgorelog tela, uključujući lice, grudi, butine, stomak, leđa i šake. Uz to, izgubila je sedam prstiju.




"Moram svakodnevno da čistim odeću pod pritiskom raspršivača vazduha, nanosim kreme i uzimam lekove. Prošla sam kroz stotine operacija, a još me čeka puno toga. Interno se osećam dobro. Lekari su mi rekli da mi kosa neće ponovno rasti, ali nekim čudom jeste. Još uvek mogu da vodim normalan život, vozim se i obavljam svakodnevne aktivnosti", dodala je.

Iako je prošla pakao, Alima tvrdi da ima više samopouzdanja i snage nego ikad pre. Otvorila je TikTok profil, pružajući podršku osobama koje prolaze kroz slične probleme.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>