Recepti

Ljubav

Savršena, starinska ruska salata! (RECEPT)

Ovo je recept za starinsku rusku salatu koja je savršena, puna ukusa, sa svim zdravim sastojcima koji su sačuvani zbog načina kuvanja povrća i čvrste strukture.

Savršena, starinska ruska salata! (RECEPT) Svet Plus






Ruska salata je kraljica salata, običnim danima je često na trpezi i nezaobilazna je na Balkanu tokom praznika. Recepata je puno, iako su svi približno slični, nijanse su u pogledu sastojaka koje dodajemo. 


 Potrebno:


- 400 g šargarepe (4-5 komada)
- 400 g krompira (oko 2 komada)
- 300 g graška
- 300 g majoneza
-1 čaša pavlake
-300 g kuvane šunke (svinjetina, pileće meso)
- 200 g krastavaca
- 4-5 jaja








Priprema ruske salate:

Krompir skuvajte u ljusci da ne upije previše vode, očistite šargarepu i skuvajte na komade. Na taj način će zadržati svoj puni ukus i neće biti vodenaste kocke kada se seku. Oba ohladiti, krompir oljuštiti i sve iseći na kockice.

Grašak skuvajte i dobro procedite. Takođe isecite kuvana jaja, krastavce i šunku ( ili drugo meso) na kockice. Lagano promešajte i dodajte majonez i pavlaku (možete i kašiku senfa). Odozgo premažite sa 100 g majoneza. Čuvati u frižideru. Posolite neposredno pre serviranja.


Napomena: Kuvanje povrća na komade i nesoljenje tokom pripreme ruske su razlozi zašto ono nije vodenasta i gnjecava, a može (ako se ne jede) da ostane isto i nekoliko dana. Priprema traje duže, ali vredi truda.


Prijatno!

 U video snimku pogledajte i pripremu brže ruske salate.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>