Recepti

Ljubav

Sarma na najbolji način! Stari recept koji će vas oduševiti!

Ovog meseca ima dosta slava i kod mnogih je sarma obavezna na slavskoj trpezi, a ovo je sarma na najbolji način, zato pogledajte ovaj stari recept koji će vas oduševiti. Nećete pogrešiti jer ovako spremljena može da traje nekoliko dana.

Sarma na najbolji način! Stari recept koji će vas oduševiti! Screenshoot/Youtube




Tradicionalno, sarma je jelo koje se često priprema u zimskim mesecima, kada su sveže glavice kupusa dostupne. Glavni sastojci uključuju mleveno meso - obično mešavina svinjskog i goveđeg, pirinač, crni luk, začini poput bibera i aleve paprike, pa čak i malo paradajz soka za dodatnu sočnost. Pogledajte šta vam je potrebno kada je u pitanju ovaj stari srpski recept:



Veća glavica kiselog kupusa
1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
Dimljena slaninica
sveža slanina
Meso po želji (od vrata, rebarca)
Domaća mast
Čaša pirinča
Suva začinska paprika
So i biber
3 glavice crnog luka
6 čena belog luka
Lovorov list
Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml









Priprema sarme:



Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso. Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu. 

Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. 

Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji. Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri.

Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.



Prijatno!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>