Zdravlje

Ljubav

Kilogrami i zimsko vreme! Kako da ne dobijemo salo na stomaku!

Kilogrami i hladno, zimsko vreme nekako idu zajedno ali ne mora baš uvek tako da bude! Evo kako da ne dobijemo salo na stomaku ali i na drugim rizičnim delovima tela.

Kilogrami i zimsko vreme! Kako da ne dobijemo salo na stomaku! Svet Plus







Zimsko vreme donosi ne samo hladne dane već često i neželjeni bonus - višak kilograma na stomaku. Nije ni čudo što mnogi od nas osećaju potrebu da se "uvuku" u toplinu i utoče nešto ukusno u stomak. Međutim, postoji način da se održi balans između uživanja u hrskavim zimskim poslasticama i očuvanja vitke linije.

Prvo što treba imati na umu je da zimsko vreme ne znači automatski i višak kilograma. To je samo izazov koji treba prevazići uz malo truda i svesnosti. Evo nekoliko korisnih saveta kako da ostanete u formi tokom hladnih meseci.




Aktivnost je ključna:


Iako hladnoća može delovati demotivišuće, redovno vežbanje je važno tokom cele godine. Ako niste ljubitelj hladnoće, razmislite o unutrašnjim aktivnostima poput teretane, joge ili plesa.




Birajte pametno:

Zimske poslastice često bivaju izazov za našu liniju, ali to ne znači da se morate odreći svih uživanja. Jednostavno birajte pametno. Umesto da se prepustite kaloričnim pecivima, birajte toplu supu ili voćnu salatu.




Održavajte hidrataciju:

Pijenje dovoljno vode je ključno tokom cele godine, uključujući i zimske mesece. Ponekad osećamo manju žeđ, ali to ne znači da organizam ne treba tečnost.




Ne preskačite obroke:

Zimska vremena mogu nas navesti na to da se zavučemo pod pokrivačem i preskočimo obrok. 








Botno je održavati nivo energije tokom čitavog dana, a jedan od dobrih načina da to postignete je konzumiranje manjih obroka. Ovo ne samo da pomaže u očuvanju vaše težine na normalu, već i obezbeđuje energiju.

Ne zaboravite na društven aktivnosti, na zajedničke trenutke sa prijateljima i porodicom, bilo da se radi o šetnjama ili sankanju... Ovo nije samo odličan način da ostanete u formi, već je i izvor motivacije. 

Druženje tokom vežbanja često čini čuda za održavanje entuzijazma i redovnosti. Bilo da se radi o vožnji bicikla, sankanju ili šetnji, zajedničko vežbanje čini čuda za motivaciju.

Zapamtite, zima ne mora značiti zatvaranje u kuću i prejedanje. Sa malo svesnosti i truda, možete uživati u svemu što zima donosi, a opet održavati svoju formu.


I ne zaboravite, balans je ključan!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>