Zdravlje

Ljubav

Pasulj: Čudesna namirnica koja topi masnoću sa stomaka!

Ako želite da imate ravan i zategnut stomak, morate da znate šta da jedete. Jedna poznata dijetetičarka otkrila je koja je namirnica najbolji saveznik u borbi protiv stomačnih masti. Reč je o pasulju, koji je pun topljivih vlakana, koja hrane dobre bakterije u crevima i smanjuju upalu koja je povezana sa masnim naslagama na stomaku. 

Pasulj: Čudesna namirnica koja topi masnoću sa stomaka! Svet Plus








Kada je reč o mršavljenju, stomak je najveći izazov. Mnogi se muče da se oslobode tvrdoglavih masnih naslaga na tom delu tela, koje se vremenom samo gomilaju, bez obzira na zdravu ishranu i fizičku aktivnost.

Da biste imali ravan i zategnut stomak, morate paziti šta jedete. To je savet koji se često čuje, ali šta tačno treba da jedete? Jedna poznata dijetetičarka ima odgovor na to pitanje. Ona je u intervjuu za „Today“ otkrila koja je namirnica najbolji saveznik u borbi protiv stomačne masti.











Reč je o – pasulju.




„Pasulj je odličan izvor topljivih vlakana, koja hrane dobre bakterije u crevima i smanjuju upalu koja je povezana sa masnim naslagama na stomaku“, objasnila je Sintija Sas. Ona je dodala da ljudi koji redovno jedu pasulj imaju manji obim struka od onih koji ga izbegavaju.









Slično mišljenje ima i dr Mehmet Oz, popularni američki kardiolog i TV voditelj.

„Pasulj treba da bude deo svakog obroka, pa čak i doručka“, savetovao je dr. Oz. On je istakao da mala porcija pasulja (jedna šoljica) može pomoći da brže izgubite masnoću.

Ako vam se čini da je pasulj dosadan ili neukusan, ne brinite. Postoje mnogi recepti na internetu koji vam mogu pokazati kako da ga pripremite na različite načine i kombinujete sa drugim namirnicama. Probajte i sami i uverite se u moć pasulja!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>