Recepti

Ljubav

Posne pihtije: Integralni grašak ukusniji i bolji od boba! (RECEPT)

Da li ste probali posne pihtije od integralnog graška? Ukusnije su i bolje od onih pripremljenih od boba. Neće vas posle njih boleti stomak i nećete imati osećaj težine u želucu.

 Posne pihtije: Integralni grašak ukusniji i bolji od boba! (RECEPT) Screenshoot/Youtube






Integralni grašak možete kupiti u svim bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane, a evo šta vam je sve potrebno za pripremu pihtija:



pola kilograma integralnog graška
so
ulje
beli luk 3 čena (i više ako volite da ukus luka dominira)





Još:

ulje
aleva paprika za preliv





Priprema:


Stavite integralni grašak u lonac sa vodom ( voda treba da bude iznad graška za oko tri prsta) da se kuva pa dodajte beli luk.


Kada je grašak kuvan, ocedite ga ali vodu u kojoj se kuvao ostavite sa strane u nekoj činiji, možda će vam biti potrebna.


Ručnim mikserom dobro ispasirati integralni grašak sa lukom, dodati 2-3 kašike ulja pa ponovo izmutiti (pasirati) mikserom. Dodati so po ukusu, ako volite dodajte i malo bibera. Gustina treba da bude gušća od smese za palačinke. Ako je previše gusto i ne može da se razliva u tanjir, dodajte malo vode koja vam je ostala od ceđena. 



Razlijte smesu u dublje tanjire, u zavisnosti od toga koliko su vam duboki tanjira, trebalo bi da dobijete oko 5 tanjira.


Kada se posne pihije stegnu, treba ih zaliti prelivom.


Stavite oko 5 kašika ulja u šerpicu na laganoj vatri da se zagreje pa po ukusu dodajte pola kašike aleve paprike ( ko voli ljuto može i tako) izmešajte i lagano zalijte svaki tanjir sa posnim pihtijama integralnog graška. 


Vaše pihtije su spremne, možete ih iseči na kocke i poslužiti gostima!


Prijatno!


NAPOMENA:

Integralni grašak možete potopiti u hladnoj vodi preko noći ako želite da se kraće kuva.

 

Veš mašina ima skrivene delove koje morate očistiti!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>