Zdravlje

Ljubav

Jedete pre spavanja? Dobro je znati da je ovo najgora hrana za to doba!

Imate lošu naviku da jedete pre spavanja? Dobro je znati da je ovo najgora hrana za to doba, mada je najbolje izbegavati bilo kakvu hranu pred odlazak u krevet.

Jedete pre spavanja? Dobro je znati da je ovo najgora hrana za to doba! Svet Plus






Koliko puta vam se desilo da, dok ležite u krevetu, poželite da zgrabite nešto ukusno? Nutricionistkinja Eliza Loukou otkriva da to može biti loša ideja. Iako postoje namirnice koje možemo konzumirati bez brige, večernje obroke treba pažljivo birati kako ne bismo narušili kvalitet sna.




Prema njenom mišljenju, pet najgorih izbora za večernji zalogaj su:



Čokolada - osim što sadrži kofein koji može izazvati nesanicu, čokolada je bogata šećerom, što je dvostruki udarac na kvalitet sna.

Sir - iako je ukusan, naročito zreli sir sadrži aminokiselinu tiramin koja podstiče budnost, čineći ga lošim izborom pre spavanja.

 

Mravinjak torta! Ruska poslastica odličnog ukusa! (RECEPT)



 




Začinjena i masna hrana - teže se vari, a začinjene namirnice mogu poremetiti regulaciju temperature tela, otežavajući duboko spavanje.

Slatkiši - porast šećera u krvi pre spavanja može uzrokovati probleme sa snom, a slatkiši, kolači i keks spadaju u tu kategoriju.

Slane grickalice - so u njima može dehidrirati telo i izazvati umor, što nije idealno za miran san.

Naučna istraživanja podržavaju ove tvrdnje, pa je pametno razmisliti dva puta pre nego što se prepustite noćnom zalogaju. Vaš san zaslužuje najbolje, a izbor prave hrane može biti prvi korak ka kvalitetnijem snu.
 

Boja kose koju preporučuju frizeri nakon 40 i 50 godine!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>