Ostalo

Sme�no

Automobilske gume bez vazduha! Zvuči neverovatno ali Michelin na tome radi još od 2005. godine!

Automobilske gume bez vazduha! Zvuči neverovatno ali Michelin na tome radi još od 2005. godine! Biće nemoguće probušiti ih.

Automobilske gume bez vazduha! Zvuči neverovatno ali Michelin na tome radi još od 2005. godine! Svet Plus




Realizacija bezvazdušnih guma je do sada bila poprilično bezuspešna, ali šefovi Michelina tvrde da su testirali svoje gume bez vazduha, nazvane „Uptis“ na brzinama do 210 kilometara na sat, prenosi The Drive.

“Posetili su nas policajci nekih evropskih zemalja i rekli: ‘Momci, želimo to na svojim automobilima kada jurimo za lošim momcima”, rekao je nedavno stariji potpredsednik Michelina Bruno d Ferodi.

Prednost guma bez vazduha je to što je nemoguće probušiti ih prilikom pucnjave.

Gume „Uptis“ pojavile su se na Ševrolet Boltu 2019. i na 30 Tojotinih HiAce DHL dostavnih vozila u Singapuru ove godine kako bi se testirala njihova korisnost na relativno malim brzinama dostavnih vozila.

Sada znamo da gume mogu da se koriste i na mnogo većim bržinama, iako onaj ko je za volanom mora da bude vrlo hrabar. Michelin nije potvrdio na kom vozilu su gume testirane, ali je rekao da se radi o „normalnim policijskim vozilima“.

Takođe su kazali da neće potvrditi izvorni datum lansiranja guma 2024, ali su potvrdili da će one biti opcija i da neće zameniti normalne gume u njihovoj ponudi.

 

Većina automobila ima dugme za uštedu goriva! Evo kako se pravilno koristi!







“To za sada nije nešto što će se razvijati na širem nivou. Još radimo na novim rešenjima jer s Uptisom mnogo učimo”, rekao je de Ferodi.

“Uptis će biti vrlo koristan za autonomna vozila jer u autonomnim vozilima ljudi neće biti presretni kada im sistem javi da je došlo do izduvavanja gume. Ali neće se menjati gume svuda, biće to više za određene vrste vožnji gde bi bušenje predstavljalo veliki problem”, rekao je izvršni direktor Michelina Florent Menežo.

On je otkrio da je kompanija bila u pregovorima s Teslom o testiranju Uptis guma.

“Sada imamo razne razgovore s Dženeral Motorsom, Teslom i s drugim proizvođačima vozila”, dodao je.

U Michelinu su se takođe pohvalili da su ove gume napravile više od tri miliona testnih kilometara. Bezvazdušne gume mogu da imaju svetlu budućnost, ako se nađe još dovoljno hrabrih koji će ih testirati pri još većim brzinama.
 

Zvezdan Slavnić zaprosio Anđelu Đuričić! (VIDEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/N1

Povezane vesti:


>