Recepti

Ljubav

Trik za najhrskavije mlade krompiriće! (RECEPT)

Trik za najhrskavije mlade krompiriće iz rerne! Jedan običan sastojak pravi veliku razliku... Sve što vam je potrebno za savršeno sočne mlade krompiriće je belance.

Trik za najhrskavije mlade krompiriće! (RECEPT) Screenshoot/Instagram




Pečeni krompir je jedan od najčešćih i svima omiljenih priloga. Priprema se krajnje jednostavno i uglavnom uvek isto: krompir se naseče, začini i stavi u rernu. Ono što nije uvek isto je rezultat – jedanput ćete iz rerne izvaditi gomilu kašastog krompira, drugi put delom oguljeni delom kuvani krompir, a ponekad će on biti sasvim bez boje i kao da je kuvan na pari.

Ali, postoji jednostavan trik za kojim rado posežu i vrhunski kuvari i uz koji će vam pečeni krompir baš uvek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krompir u kori ili krompir klasično narezan na četvrtine.






Tajna je u – belancetu!



Ako pre pečenja premažete krompir belancetom umućenim u sneg, on će iz rerne izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na lepljivo belance – i savršeno začinjen. Običan sastojak napraviće ogromnu razliku i u ukusu i u teksturi omiljenog priloga.

Dakle, sve što treba da uradite jeste da umutite belance u sneg i u njega uvaljate sirove krompire.

Potom ih izvadite, uklonite višak belanceta i poslažete krompir u pleh za pečenje. Nakon toga možete se pozabaviti začinima i pustiti mašti na volju.

Na vama je da li hoćete krompir začinjen samo solju i biberom ili provansalskom mešavinom, nekakvim ljutkastim začinima ili belim lukom u prahu.

Prijatno!





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/citymagazine

Povezane vesti:


>