Region

Svet

Dvor: Vanesa ozbiljno bolesna, preti joj dijaliza

Vanesa Šokčić je ulaskom u rijaliti šou Dvor ozbiljno rizikovala da joj se zdravstveni problem pogorša. Iako su mnogi mislili da su Vanesini podočnjaci estetski problem, oni su samo pokazatelj bubrežne bolesti sa kojom se pevačica bori već godinu dana.

Dvor: Vanesa ozbiljno bolesna, preti joj dijaliza


Sve je počelo sa naizgled običnim simptomima – malaksalost, gubitak apetita, gađenje prema hrani da bi se na kraju ispostavilo da joj bubrezi otkazuju i da joj, ako pod hitno ne krene sa lečenjem, preti dijaliza.

Analize su pokazale da Vanesa u bubrezima ima dosta kamenja. U početku problem nije shvatila ozbiljno, pa se uglavnom nije pridržavala lekarskih saveta. Mnogo je radila, putovala, jela šta stigne, pila što i ne sme zbog čega se bolest pogoršala. Lekari su je upozorili da bubrezi ne dobijaju dovoljnu količinu krvi što je uzrokovalo da svi stari simptomi postanu dva puta jači. Vanesa bukvalno nije mogla da se kreće od nesvestice i malaksalosti. Rezultati su bili toliko loši da su joj lekari rekli da bubrezi mogu i da otkažu. To je otrežnjujuće delovalo na Vanesu, pa je krenula na lečenje.

"Išla je na svaku zakazanu kontrolu, redovno pila lekove. Mesecima je bila disciplinovan pacijent i bolest je stavljena pod kontrolu. Trenutno je mnogo bolje, ali daleko od toga da je ozdravila. I dalje je pod terapijom, preporučena joj je i dijeta, pa baš zbog toga njene prijateljice strahuju kako će na Dvoru uspeti da održi dijetetski režim ishrane. Stalno prisutni podočnjaci podsećaju Vanesu na zdravstveni problem, ali ona ne želi da se žali" – priča izvor.

Vanesa se konsultovala sa lekarima pre ulaska na Dvor, uradila je sve potrebne analize i dobila zalihu lekova, ali brine je velika hladnoća. Dvorani se već danima žale da cvokoću od zime jer nema grejanja, a napolju temperatura pada i do minus 10. Svaka prehlada za nju bi bila veoma opasna, a da i ne govorimo o tome što će možda morati da jede i namirnice koje su joj zabranjene. Vanesa za sada uspešno izbegava alkohol, ali svi njeni prijatelji se slažu da joj ova avantura usred ozbiljnog lečenja nije bila potrebna.

izvor: Scandal

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>