Region

Svet

Kornelije Kovač: Treba nam mlad, zgodan i samouveren izvođač

Kornelije Bata Kovač koji će ove godine biti deo autorskog tima koji će komponovati numeru koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji u Nemačkoj, otkrio je kakva će i kakva neće biti naša pesma.

Kornelije Kovač: Treba nam mlad, zgodan i samouveren izvođač



"Radim na nekoliko pesama. Snimiću ih sa nekoliko raznih pevača i onda načiniti definitivan izbor. Ono što će biti moja pesma i ono kako ja živim, stvaram i radim već godinama. Nećete čuti nekog nepoznatog Kornelija", izjavio je Kovač .

Bata otkriva šta bi trebalo da se promeni kada su u pitanju pesme koje nas predstavljaju na ovom pretižnom takmičenju.

"Nisam za vatromet,'talambase' i disko plesače. Jesam za kvalitetnu interpretaciju koja nosi nešto osobeno. Ali to sve zavisi od priče koja prati pesmu, o tekstu koji ima svoj scenario i tako dalje. Imamo na raspolaganju sve što mislimo da nam je potrebno za pesmu… pa videćemo".

Istog je mišljenja i njegova ćerka Aleksandra koja se pominje kao mogući izvođač. "Srbija se u poslednjih par godina predstavila Evropi kao zemlja koja neguje etno zvuk. Vreme je da se vratimo velikim pesmama, evergrinu, pesmama koje odišu emocijom, koje će kvalitetom muzike i interpretacije biti na najvišem mogućem nivou i koje će živeti još mnogo godina", rekla je Aleksandra i dodala da bi volela da izvođač ima glas i emociju kao neki od muzičara sa kojima je tokom karijere sarađivala.

"Nina Badrić, Aleksandra Radović, Željko Samardžić, Ivana Kindl, Goran Karan, Deen, Boris Novković i drugi, su sve pevači koji dobro pevaju, imaju poseban stil i doprineli su svakoj mojoj pesmi da dobije nov život. Pevač koji će predstavljati Srbiju ove godine u Dizeldorfu mora biti vrhunski interpretator, mora imati emociju i iskustvo", rekla je  Aleksandra, dok Kornelije izvođača opisuje kao...

"Mladog, zgodnog, samouverenog! Da ima raspon od oktave i po, boju glasa ili zrno u glasu ili kristalan i zvonak vokal. I da zna da se ponaša na sceni!". Kornelije priznaje da se ne seća svih naših učesnika, ali da izdvaja pesme "Lane moje" i "Molitva" i da mu se od svih Evrovizijskih pesama, često po glavi vrti "Waterloo".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>